Güncel

Cumartesi Anneleri Çağlayan'a çağırıyor

Cumartesi Annelerinin 700’üncü hafta eylemine yönelik polis müdahalesinde darbedilen 46 kişi hakkında açılan davanın 5’inci duruşması bugün saat 12.30'da görülecek.

21 Eylül 2022 Saat: 08:40
Cumartesi Anneleri Çağlayana çağırıyor
Cumartesi Anneleri Çağlayan'a çağırıyor

Haklarında açılan davanın duruşması için çağrı yapan Cumartesi Anneleri, “Bu dava; sadece Cumartesi Anneleri’nin değil bütün toplumun barışçıl toplanma hakkını hedef alan bir davadır” dedi.

Cumartesi Anneleri/İnsanlarının 700’üncü hafta eylemine yönelik polis müdahalesinde darbedilen ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında açılan davanın 5’inci duruşması bugün saat 12.00'de İstanbul Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Cumartesi Anneleri, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamayla duruşmaya katılım çağrısı yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Gözaltında kaybedilenlerin aileleri ve hak savunucuları olarak, Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz barışçıl buluşmalarımız 700. haftasında keyfi bir biçimde ‘suç’ sayılarak yasaklandı ve ağır polis şiddetiyle gözaltına alındık. 700. hafta ve sonrasında maruz kaldığımız polis şiddeti ve barışçıl toplantı ve gösteri özgürlüğümüzün şiddet kullanılarak engellenmesi ile ilgili yaptığımız tüm suç duyuruları sonuçsuz bırakıldı. Bununla da kalmadı; aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten dava açıldı.

Davanın beşinci duruşması 21 Eylül 2022 tarihinde İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. Bu dava; sadece Cumartesi Anneleri’nin değil bütün toplumun barışçıl toplanma hakkını hedef alan bir davadır. ‘Anayasal bir hakkın kullanımı suç değildir!’ diyerek Çağlayan Adliyesinde olacağız. Sizi de sesimize ses katmaya çağırıyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız