Güncel

Cumartesi Anneleri Hüsamettin Yaman ve Soner Gül'e adalet için buluşacak!

Cumartesi Anneleri, 736. haftamızda “Hüsamettin Yaman ve Soner Gül için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz!” diyerek buluşacak.

3 Mayıs 2019 Saat: 14:51
Cumartesi Anneleri Hüsamettin Yaman ve Soner Gül'e adalet için buluşacak!
Cumartesi Anneleri Hüsamettin Yaman ve Soner Gül'e adalet için buluşacak!

İnsan Hakları Derneği Kayıplara Karşı Komisyon tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İ.Ü. öğrencisi Hüsamettin Yaman ve C.Tıp öğrencisi Soner Gül 4 Mayıs 1992 tarihinde Fındıkzade otobüs durağında gözaltına alındılar.
Tüm girişimlerine rağmen gözaltına alındıkları kabul edilmedi. 19 yıl sonra, Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın itiraflarında, Hüsamettin ve Soner'i ormanlık bir alanda sorguladıklarını ve infaz edilirken "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganı attıklarını açıkladı. 27 yıldır devlet, Hüsamettin ve Soner'in faillerini korumaya devam ediyor. 736. haftamızda “Hüsamettin Yaman ve Soner Gül için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz!” diyerek buluşacağız. Sizi de sesimize ses katmaya çağırıyoruz."

Hüsamettin Yaman ve Soner Gül’ün öldürülmesiyle ilgili eski polis Ayhan Çarkın’ın anlattıkları şöyle: ‘Yaman ve Gül yere çömeldiler. Tam tetiği düşüreceğimizde ‘insanlık onuru işkenceyi yenecek’ diye slogan attılar. Polis otobüsüne bomba atmış diye bir yalanla bizi yönlenlendirdiler. 20 yaşında bir çocuğu nasıl öldürdük inanamıyorum. Sonradan öğrendim hiçbir suçları da yoktu’ diyor.”

5 Mayıs 2019 (Cumartesi)

Saat : 12:00 Galatasaray

Fotoğraf: Kerim Eren

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız