Güncel

Cumartesi Anneleri: "Kemiklerine ulaşılan 7 kişi için adalet istiyoruz"

29 Ekim – 8 Kasım 1995 tarihleri üçü çocuk, ikisi lise öğrencisi 7 kişi gözaltına alındı. 2012 – 2015 tarihleri arasında yapılan kazılarda gözaltına alınan kişilerin ağır işkence izlerini taşıyan kemiklerine ulaşıldı.

20 Aralık 2019 Saat: 13:38
Cumartesi Anneleri: "Kemiklerine ulaşılan 7 kişi için adalet istiyoruz"
Cumartesi Anneleri: "Kemiklerine ulaşılan 7 kişi için adalet istiyoruz"

İSTANBUL

Cumartesi Anneleri, 769 haftasında, 29 Ekim – 8 Kasım 1995 tarihleri arasında  gözaltına alınan ve yıllar sonra kemiklerine ulaşılan üçü çocuk, ikisi lise öğrencisi 7 kişi için adalet istemek amacıyla buluşacak.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

29 Ekim – 8 Kasım 1995 tarihleri arasında ağır silahlı askerler ve korucuların Mardin/Dargeçit’te başlattığı ev baskınlarında üçü çocuk, ikisi lise öğrencisi 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Dargeçit Jandarma Taburuna götürüldü.Onları soran ailelerine “Sorgu sonrası serbest bıraktık.” cevabı verildi. “Tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Suç duyuruları takipsizlikle sonuçlandı.İnsan Hakları Derneği’nin ve ailelerin ısrarlı takibi ile Dargeçit Cumhuriyet Savcılığı 2009 yılında yeniden soruşturma başlattı. 2012 – 2015 tarihleri arasında yapılan kazılarda gözaltına alınan kişilerin ağır işkence izlerini taşıyan kemiklerine ulaşıldı.

Soruşturma sonucunda Mardin Jandarma Komutanı Hurşit İmren ve Dargeçit Jandarma Komutanı Mehmet Tire'nin de içinde olduğu çok sayıda kişi hakkında "birden fazla kişiyi taammüden öldürme" suçlamasıyla dava açıldı.769. haftamızda mahkemenin insanlığa karşı işlenmiş bu ağır suçun sanıklarını hakkaniyete uygun biçimde yargılama iradesi göstermesi talebiyle buluşacağız.Sizi de kırmızı bir karanfille adalet talebimize ses katmaya çağırıyoruz.

 

Tarih: 21.12.2019 Cumartesi

Saat : 12.00

Yer   : Galatasaray Meydanı

Fotoğraf: Kerim Eren

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız