Güncel

Cumartesi Anneleri: Oylarımızı hak ve özgürlüklerden yana kullanacağız I Ne istiyorlar!

Cumartesi Anneleri, oylarını insan hak ve özgürlükleri ile adalet ve demokrasiden yana kullanacaklarını kaydederek, taleplerini sıraladı.

13 Mayıs 2023 Saat: 21:37
Cumartesi Anneleri: Oylarımızı hak ve özgürlüklerden yana kullanacağız I Ne istiyorlar!
Cumartesi Anneleri: Oylarımızı hak ve özgürlüklerden yana kullanacağız I Ne istiyorlar!

14 Mayıs seçimleri öncesi oy verme haklarının gasbının önüne geçmesini engellemek için bu haftaki açıklamalarını online düzenleyen Cumartesi Anneleri, oylarını insan hak ve özgürlükleri ile adalet ve demokrasiden yana kullanacaklarını kaydederek, taleplerini sıraladı.

Cumartesi Anneleri 946. eylemlerini online gerçekleştirdi. 700. hafta eylemine yönelik polis saldırısı ve işkenceli gözaltı sonrası kayıplarla buluşma ve hafıza mekanı olan Galatasaray Meydanı yasaklanmıştı. AİHM'in yasağa ilişkin verdiği ihlal kararı sonrası kayıp yakınları haftalardır Galatasaray'a çıkıyor ve gözaltına alınıyordu.

Kayıp yakınları yarın gerçekleşecek seçimler nedeniyle açıklamalarını online düzenledi. 28 Temmuz 1993 yılında evden çıktığı sırada sivil giyimli ve telsizli kişiler tarafından kaçırılarak katledilen Özgür Gündem gazetesi muhabiri Ferhat Tepe'nin kardeşi Ayşe Tepe basın metnini okudu. Haftalardır gözaltına alındıklarını hatırlatan Tepe, oy verme haklarını riske atmamak için online açıklama yaptıklarını belirtti.

Kayıp yakınları olarak yarın insan hak ve özgürlükleri ile adalet ve demokrasiden yana oy kullanacaklarını kaydeden Tepe, şu talepleri sıraladı:
????"Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilmeden Korunmasına Dair Uluslararası Sözleşmeyi hiçbir çekince koymadan imzalasın, onaylasın ve uygulasın.
????Demokratik toplumun temel değerlerinden olan toplanma özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılsın. Galatasaray ve Taksim Meydanı başta olmak üzere mekan yasaklarına son verilsin.
????Gözaltında kaybetme fiilinin insanlığa karşı işlenen suç olarak düzenlenmesine, önlenmesine ve cezalandırılmasına yönelik yasal düzenlemeler yapılsın."

Tepe, seçimin sonucu ne olursa bugüne kadar yürüttükleri adalet mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız