Güncel

Cumartesi Annelerinden Güzel Şahin için anma çağrısı I Bugün mezarı başında anılacak

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi ve Cumartesi anneleri ve demokratik kitle örgütleri Cumartesi Annesi, İnsan hakları savunusu Güzel Şahin'i ölümünün 5. yılında bugün mezarı başında anacak.

20 Eylül 2022 Saat: 10:21
Cumartesi Annelerinden Güzel Şahin için anma çağrısı I Bugün mezarı başında anılacak
Cumartesi Annelerinden Güzel Şahin için anma çağrısı I Bugün mezarı başında anılacak

Cumartesi Annelerinden,insan hakları mücadelesinin kadın öncülerinden,  tutsak yakını, cezaevleri direnişçilerinin destekçisi Güzel Şahin(Güzel anne),20 Eylül 2017'de, hastanede yaşamını yitirmiş, 21 Eylül saat 15.00'de Kartal Cemevi’nden kaldırılarak Gülsuyu Mezarlığı'nda defnedilmişti. Kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerinin cezalandırılması için Cumartesi Anneleri’nin 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları oturma eylemine destek veren Güzel Şahin için her yıl mezarı başında anma yapılıp, gözaltında kayıplar ve insan hakları için mesajlar veriliyor.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından yapılan anma için yapılan çağrıda şöyle denildi: Aramızdan Ayrılışının 5. Yılında, Güzel Şahin (Annemizi) Mezarı Başında Anıyoruz.5 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız;  insan hakları savunucusu, yol arkadaşımız, devrimci duruşu ile her daim direncimizi destekleyen, annemiz Güzel Şahin’i mezarı başında anacağız. Düzenleyeceğimiz  anma etkinliğine katılımınızı  dileriz. 

Açıklama yok.

Güzel Şahin, gözaltında kaybedilenlerin akıbetinin açığa çıkarılıp sorumluların yargılanması talebiyle her Cumartesi Galatasaray Meydanı’nda yapılan eylemde Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın yanındaydı.

Fotoğraf açıklaması yok.

Güzel Şahin için her yıl mezarı başında anma yapılıyor...

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız