Güncel

DAD: Çorum katliamına 'Çorum olayları' demek hakikatin çarpıtılmasıdır

Çorum katliamının yıldönümüne ilişkin açıklama yapan DAD Ankara Şubesi, Alevilere yönelik katliamın bizzat devlet gözetiminde yapıldığını belirtti.

28 Mayıs 2021 Saat: 08:29
DAD: Çorum katliamına Çorum olayları demek hakikatin çarpıtılmasıdır
DAD: Çorum katliamına 'Çorum olayları' demek hakikatin çarpıtılmasıdır

ANKARA

Demokratik Aleviler Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi, Çorum katliamının 41. yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Çorum katliamına "Çorum Olayları" denilerek hakikatin çarpıtılmak istendiği vurgulanan açıklamada, "1980 yılında Çorum'da yaşananlar düpedüz devlet gözetiminde bir katliamdır. 1980 yılının Mayıs ayında başlayıp Temmuz ayına kadar devam eden ve Alevi kırımına dönüşen bir katliamdır" denildi.

Alevilerin Çorum katliamında inançsal, fiziksel, kültürel, ekonomik soykırım sürecine tabi tutularak yaşam alanlarından kopartıldığı ifade edilen açıklamada, "Aleviler sığındıkları yerlerde inançlarından, dillerinden, kültürlerinden uzaklaştırılıp kaba bir asimilasyon sürecine itilmişlerdir. Her katliam sonrası Aleviler hem canlarını, hem mallarını, hem de inançlarını kaybetmeyle yüz yüze kalmışlardır. Devlet her katliam sonrasında olduğu gibi demografik yapıyla oynamış, Türk İslam sentezi çerçevesinde Sünnileştirme projesini hayata geçirmiştir. Çorum'u, Ortaca, Maraş, Sivas ve Malatya'da olduğu gibi Alevilerden arındırılmaya çalışmıştır. Çorum'da katledilen canlarımızı, katliamın 41'inci yılında saygıyla anıyoruz. Hak aşkına, Hakk'a yürüyen canlar için özümüz dardadır" sözlerine yer verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız