Siyaset

Davutoğlu, "Bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir"

Davutoğlu Suriye'de düşünülen ateşkes için "Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir" dedi.

25 Şubat 2016 Saat: 11:24
Davutoğlu, "Bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir"
Davutoğlu, "Bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu Cerattepe ve Suriye ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu Suriye'de düşünülen ateşkes için "Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir" dedi.

CERATTEPE ÇALIŞMALAR DURDU

Davutoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  "Hukuki süreç bitinceye kadar yeni bir adım atılmayacak." dedi. Bu konuda mutabakat sağlandı.Doğal kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.Cerattepe'de Hukuki süreç bitinceye kadar yeni bir adım atılmayacak.Açık galeri olmayacak taşıma teleferikle olacak.Kesilen ağaçların yerine 10 kat fazlası dikilecekKamu düzeninin ihla edilmesine izin vermeyiz.Artık bu konunun istismar edilmesine izin vermeyin.Onları dinlayan anlayan Başbakan , Hükümet ve Bakanlar kurulu var.

BU ATEŞKES SADECE SURİYE İÇİN GEÇERLİDİR

Bizim için YPG, aynı DEAŞ ve El Nusra gibi bir terör örgütüdür. Ateşkeste YPG'ye böyle bir terör atfı yok. Bunun olması gerekirdi. Olmadı. Ama şu bilinsin ki; bu ateşkes Suriye için geçerli bir ateşkestir, Suriye içerisinde çatışan taraflar için. Türkiye'ye herhangi bir taraf tehdit teşkil ettiğinde, Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız