Güncel

Davutoğlu'ndan Erdoğan’a yönelik sert açıklamalar

AKP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin genel başkanı seçildi. Davutoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla partiden ihraç edildiğini belirtti.

19 Aralık 2019 Saat: 19:48
Davutoğlu'ndan Erdoğan’a yönelik sert açıklamalar
Davutoğlu'ndan Erdoğan’a yönelik sert açıklamalar

Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurucular Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararları açıkladı. Davutoğlu,"3.5 yıl Sayın Cumhurbaşkanı'na 5 kez ayrı ayrı sözlü ve yazılı rapor sundum. Bunların gereği yapılsaydı yine ses çıkarmazdık. Halkla paylaştığımız ve AK Parti yönetimindeki insaların da çoğu zaman arayıp 'Evet aynen katılıyoruz' dediği konuşmaları Anadolu'da yapmam dolayısıyla beni ihraç eden Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimayıtla Ak Parti oldu. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bütün bu yapılanlara rağmen ayrılmadık, o bizi ayırdı. Milletimiz bunu görmeli. Biz ihraç talebiyle sevk edildik. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihte ilk defa bir başbakan ihraç talebiyle atıldı" diye konuştu.

AKP'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Kurucular Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihte ilk defa bir başbakan ihraç talebiyle atıldı. Bunu yapanlar vefadan bahsedebilirler mi? Bir akademisyene amfileri, düşünceyi kapatanlar vefadan bahsedebilir mi? Tek suçu ülkesine hizmet etmek isteyen bir başbakanın yakınlarına baskı uygulayanlar, vefadan bahsedebilirler mi? Ve en önemlisi, 'En yakın arkadaşım' dediği arkadaşına dolandırıcılık suçlaması yapılmasından sonra hâlâ vefadan bahsedilmesi mümkün mü?" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız