Güncel

DBP: 102 belediyemizden 94'üne el kondu!

Rapora göre, 2014 yılındaki yerel seçimlerde toplam 102 belediye kazanan DBP’nin 94 belediyesine el konuldu.

11 Aralık 2017 Saat: 17:01
DBP: 102 belediyemizden 94'üne el kondu!
DBP: 102 belediyemizden 94'üne el kondu!

15 Temmuz darbe girişimin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ile birlikte görevden alınan belediye başkanlarına ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi tarafından bir rapor hazırlandı. Rapora göre, 2014 yılındaki yerel seçimlerde toplam 102 belediye kazanan DBP’nin 94 belediyesine el konuldu.

DBP, “Demokratik, Ekolojik, Katılımcı, Kadın Özgürlükçü Yerel Yönetim Modeli ve Bir Gasp Aracı Olarak Kayyum Uygulamaları” isimli raporunu Diyarbakır’da açıkladı. Raporda 102 belediyeden sadece sekizine kayyım atanmadığı ifade edilirken, 93 belediye eş başkanının ve 500 belediye meclis üyesinin de tutuklandığı belirtildi.

15 Ağustos 2016 tarihli 674 Sayılı KHK ile belediyelere kayyım atama, taşınır mallarına el koyma ve çalışanlarını görevden uzaklaştırma yetkilerinin valiliklere ve kaymakamlara verildiği hatırlatılan raporda, bu tarihten itibaren DBP’li belediyelerin tamamına yakınına çeşitli operasyonlar yapıldığı ifade edildi. 30 Mart 2014’deki yerel seçimlerde DBP'nin üç büyükşehir, sekiz il, 67 ilçe ve 24 belde belediyesi olmak üzere 102 belediye kazandığına dikkat çekilen raporda, şu anda kayyım atanmayan belediye sayısının sekiz olduğu ifade edildi.

"70 belediye eş başkanı cezaevinde"

102 belediyedeki 204 belediye eş başkanından 93'ünün tutuklandığı ve 70'inin hala cezaevinde olduğu ifade edilen raporda şu ifadelere yer verildi:

"Ağustos 2015 tarihinden başlayarak eş başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve il genel meclis üyelerimiz mesnetsiz gerekçelerle ile gözaltına alınmıştır. Bu soykırım operasyonlarında 93 belediye eş başkanımız tutuklanmıştır. 70 belediye eş başkanımız ise halen cezaevindedir. Belediye eş başkanlarımızın bir kısmının iddianamesi dahi ortada yokken, dayanaksız iddialarla yapılan yargılamalarda, belediye eş başkanlarımıza bir yıl ile 13 yıl arasında değişen cezalar verilmiştir."(Kaynak: BirGün)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız