Siyaset

Demirtaş: Barış Bloku’nu güçlendirelim

Demirtaş, AKP’nin savaş politikalarına, baskılarına ve bölgede işlenen suçlara karşı Barış Bloku’nu güçlendirme çağrısı yaptı. Demirtaş, bunun için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

11 Şubat 2016 Saat: 19:13
Demirtaş: Barış Bloku’nu güçlendirelim
Demirtaş: Barış Bloku’nu güçlendirelim

Cizre’de yaşananlara dikkat çeken ve ne yaşandığını tam olarak bilmediklerini dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’nin savaş politikalarına, baskılarına ve bölgede işlenen suçlara karşı Barış Bloku’nu güçlendirme çağrısı yaptı. Demirtaş, bunun için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi, eş genel başkanlar başkanlığında Ankara’da toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre’de yaşananlarla ilgili açıklamalar yaptı.  Demirtaş, “O insanların nasıl öldürüldüğünü, ne zaman öldürüldüğünü oradaki katledenler ve emri verenler dışında kimse bilmiyor. Savcı oraya giremiyor, olay yeri incelemesi yapılamıyor. Geride delil kalmayacak şekilde cenazeler çürümeye terk ediliyor” dedi.

SAVAŞ SUÇU ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Cizre’de katledilenlere ait cenazelerin Urfa, Mardin, Şırnak ve Malatya’ya savaş suçunu örtmek amacıyla gönderildiğini kaydeden Demirtaş, “Bizim karşımızda merhamet dileyeceğimiz bir siyasi anlayış yok. Bunu bilmemiz lazım. 60-100 kişiyi bu şekilde katledenlerin, 100 bin kişiyi de katledeceğine dair hiçbir şüphemiz yok. Bunu durdurmanın yolu AKP’nin kanatlarının altına sığınmak değil, faşizmin kanatlarını koparmaktır” ifadelerini kullandı.

‘BARIŞ BLOKUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ LAZIM’

Sürecin Ortadoğu’da yeni kırılmaları da beraberinde getireceğine işaret eden Demirtaş, şöyle devam etti: “ Artık AKP’nin ortada bir davası yoktur.  Artık devletin bekası altında tam bir gerici ittifak oluşturdular. Bir savaş blokunu örmüş durumdalar. Bu gerici blok karşısında ilerici cephenin, demokrasi blokunun Türkiye’nin aydınlık geleceğini temsil eden blokun güçlendirilmesi gerekir. O blokun hayata geçmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.”

Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmeler yapan Demirtaş, son olarak bölgede yaşanılanlar karşısında, ‘Zulme karşı ses ver’ eylemlerini de yükseltme çağrısı yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız