Siyaset

Demirtaş’ın dokunulmazlık çıkışı

Teklifin gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’nda oylanması bekleniyor.

3 Mayıs 2016 Saat: 23:05
Demirtaş’ın dokunulmazlık çıkışı
Demirtaş’ın dokunulmazlık çıkışı

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak milletvekilliklerinin düşürülmesi durumunda hiçbir seçeneğin kendileri için tartışılmaz olmayacağını söyledi. Demirtaş, “Parlamentoları halk kurar, halk isterse birden fazla parlamento da kurar” dedi

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Demirtaş, dokunulmazlıklarla ilgili dün gece Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen AKP teklifine ilişkin, “Olacaklardan korkmasak evet oyu verip süreci hızlandırabiliriz ama bizim ahlakımız ve halka verdiğimiz sözler var” dedi.

Teklifin gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’nda oylanması bekleniyor.

Demirtaş, bazı HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda ne yapacaklarını şu sözlerle anlattı:

“Parlamento halkın iradesidir. Biz parlamentoyu savunacağız ama arkadaşlarımız tutuklanır, milletvekillikleri düşürülmesine kadar gidilirse hiçbir seçenek bizim için göz ardı edilmez, tartışılmaz olmayacaktır. Parlamentoları halk kurar, halk isterse birden fazla parlamento da kurar.”

Teklifin kabul edilmesi durumunda içlerinde Demirtaş’ın da olduğu 50 HDP’li vekilin fezlekeleri üstündeki dokunulmazlık kalkarak, yargının önü açılmış olacak.

Reuters

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız