Güncel

Demirtaş’tan ‘İkinci tura Meral Akşener kalırsa, HDP’nin tavrı ne olacak?’ sorusuna yanıt

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 'İkinci tura Meral Akşener kalırsa, HDP'nin tavrı ne olacak?' sorusuna yanıt verdi.

30 Mayıs 2018 Saat: 10:07
Demirtaş’tan ‘İkinci tura Meral Akşener kalırsa, HDP’nin tavrı ne olacak?’ sorusuna yanıt
Demirtaş’tan ‘İkinci tura Meral Akşener kalırsa, HDP’nin tavrı ne olacak?’ sorusuna yanıt

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Hiçbir oy boşa gitmeyecektir’

DW Türkçe’den Banu Güven’e konuşan Demirtaş, “İhlal ve usulsüzlüklerin had safhada olduğu, meşru olmayan bir seçimde baraj altında kalmamız söz konusu olabilir. Şimdiden bunun hazırlıklarının yapıldığını da görüyoruz. AKP’nin mülki amirleri her gün Kürt illerinde neredeyse koca bir ilçe kadar seçmeni taşımak üzere YSK’ya başvurular yapıyor. Partim bu tarz planları engellemek için gerekli başvuru ve çalışmaları yapıyor. HDP’nin barajı geçememesi gibi bir olasılığı kabul etmiyoruz. Çünkü bu sadece HDP seçmenine değil, Türkiye’de demokrasi yanlısı herkese büyük bir haksızlık olur” ifadelerini kullandı. Demirtaş, “İkinci tura Meral Akşener kalırsa, partiden ve HDP’li seçmenden oy alabilir mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

İkinci tura ben kalacağım için HDP’liler bana oy verecektir. Ancak ikinci turu görmeden HDP’nin bu aşamada bir karar almasına da gerek yoktur. HDP kendi ilkeleri çerçevesinde her halükarda demokrasiden yana olacaktır. Bize verilecek her oyu ilk veya ikinci turda kesinlikle demokratik bir Türkiye’nin ve barışın kazanması için siyasete dönüştüreceğiz. Hiçbir oy boşa gitmeyecektir, herkes bundan emin olabilir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız