Güncel

Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama talebi

Tahliye edilmesi beklenen eski HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile ilgili olarak başsavcılık yeni tutuklama talebinde bulundu.

20 Eylül 2019 Saat: 19:05
Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama talebi
Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama talebi

Ankara’da yargılandığı dosyadan tahliye edildikten sonra, hüküm giydiği cezadan tutuklu yattığı sürenin mahsup edilmesi için başvuru yapan ve tahliye edilmesi beklenen eski HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile ilgili olarak başsavcılık yeni tutuklama talebinde bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6-8 Ekim 2014'teki Kobani olayları nedeniyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin soruşturması kapsamında videokonferans sistemi üzerinden şüpheli olarak ifadeleri alındı. Savcılık, ifade işlemi sonrasında Demirtaş ve Yüksekdağ'ı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 6-8 Ekim 2014'teki Kobani olayları nedeniyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin soruşturması kapsamında, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Demirtaş ve Yüksekdağ, soruşturma çerçevesinde bulundukları cezaevinden videokonferans sistemiyle cumhuriyet savcısına ayrı ayrı ifade verdi.

Demirtaş, detaylı ifade vermek için süre talebinde bulundu. Demirtaş ayrıca Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) marifetiyle değil, avukatlarıyla birlikte bizzat huzurda ifade vermek istediğini dile getirdi. Savcı, ifade işlemi sonrasında Demirtaş ve Yüksekdağ'ı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Demirtaş'ın avukatları, şüphelilerin Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesinde düzenlenen "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklamaya sevk edildiğini kaydetti.

6-8 Ekim olayları ilgili suçlamalar ana dava dosyasında da bulunmasına rağmen açılan ve bugüne kadar kapatılmayarak rafta bekleyen bu dosyadan tutuklama kararı verilirse, Demirtaş, tahliye ve mahsup işlemine rağmen serbest kalamayacak.

TANRIKULU DUYURMUŞTU

Kararı duyuran CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “#SelahattinDemirtaş ile ilgili önemli gelişme: 26. ACM mahsup kararı verdi. Bugün denetimli serbestlik başvurusu yapıldı. Olası tahliyesini engellemek için Ankara Savcılığı Demirtaş’ın yargılandığı davayla aynı konudan ayrı bir soruşturma başlatıp tutuklamaya sevkini istedi” dedi. Tanrıkulu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü, Twitter’dan etiketleyerek, “Sn. @abdulhamitgul Yargılandığı davadan tahliye edildikten sonra olası tahliyesini önlemek için tutuklamaya sevk etmek düşman ceza hukukundan da öte bir zorbalık durumudur. Sizi, sorumluluğa davet ediyorum; HSK’yı toplayın gereğini yapın. Aksi halde bu sorumluluk size aittir” dedi.

Sezgin Tanrıkulu
@MSTanrikulu

Sn. @abdulhamitgul,
Yargılandığı davadan tahliye edildikten sonra olası tahliyesini önlemek için tutuklamaya sevk etmek düşman ceza hukukundan da öte bir zorbalık durumudur.
Sizi, sorumluluğa davet ediyorum; HSK’yı toplayın gereğini yapın. Aksi halde bu sorumluluk size aittir. https://twitter.com/mstanrikulu/status/1175037237714673666 

Sezgin Tanrıkulu@MSTanrikulu

#SelahattinDemirtaş ile ilgili önemli gelişme:
26. ACM mahsup kararı verdi.
Bugün denetimli serbestlik başvurusu yapıldı.
Olası tahliyesini engellemek için Ankara Savcılığı Demirtaş’ın yargılandığı davayla aynı konudan ayrı bir soruşturma başlatıp tutuklamaya sevkini istedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız