Siyaset

Demirtaş'a üç soruşturma birden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yaptığı açıklama nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

1 Mart 2016 Saat: 21:09
Demirtaş'a üç soruşturma birden
Demirtaş'a üç soruşturma birden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında dün yaptıkları basın toplantısında halkı sokağa çağırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Demirtaş ve Yüksek'in dün yaptığı konuşmaların kayıtlarının incelemeye alındığı öğrenildi. Soruşturmanın Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütüldüğü öğrenilirken, yapılacak incelemede suç unsuru bulunması halinde Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderileceği öğrenildi.

Demirtaş, dün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, şu çağrıda bulunmuştu: "3 aydır şehrin ortasında 24 saat bir savaş yürütülmesini olağan bir durum olarak görmüyoruz. Tüm Diyarbakır halkı Sur'daki ablukanın kalkması için ayakta olmalıdır. Çarşamba saat 16.00'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir. Mahalle ve ilçelerden bu demokratik bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden zarar gelmesine müsamaha etmeden bu demokratik hakkımızı kullanacağız. Halkımızdan ricamız kararlı ve ısrarlı olunmalıdır. Abluka da kalkmadan geri adım atmayacağız demelidir herkes. Bütün STK, meslek örgütleri, işçi, esnaf örgütleri ve kentimizdeki bütün derneklere çağrımızdır."

İKİ SORUŞTURMA DAHA AÇILMIŞTI

Aralık ayında da Demirtaş hakkında iki ayrı soruşturma başlatılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş hakkında "özerklik" konusundaki açıklamaları nedeniyle soruşturma açmıştı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Hatip Dicle, Kamuran Yüksek, Selma Irmak ve Sebahat Tuncel hakkında soruşturma başlattığını açıklamıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız