Güncel

Demiryolları sürgünleri protesto edildi

BTS İzmir Şubesi, liyakatsiz atamalara ve sürgünlere derhal son verilmesini istedi, kamuoyuna da dayanışma çağrısında bulundu.

26 Haziran 2020 Saat: 22:06

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), "Evde hayat TCDD'de sürgün var" pankartıyla, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

Basın metnini okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, çok sayıda üyelerinin hiçbir açıklama yapılmadan sürgün edildiğini kaydetti. TCDD'yi işaret eden Akyol, "Biz bu kurumun genel müdürü ile görüşmek isterken genel müdür bizimle görüşmekten ısrarla kaçmaktadır" dedi.

Kurumun tarihinde görülmeyen tren kazalarının, liyakatsiz usulsüz atamaların son 18 yılda olduğunu kaydeden Akyol, "Demiryolunda özellikle faal personelde tasarruf olmaz. Yol bekçisinden tasarruf yaptılar Çorlu kazası oldu. Tren şeflerinden tasarruf yaptılar daha dün Malatya kazası oldu" diye konuştu.

Akyol, şöyle devam etti: "Bir kez daha ifade ediyoruz ki TCDD yönetimi, bu sürgün saldırısıyla işkenceyi önlemeye dönük, insan hakkını korumayı hedefleyen tüm uluslararası kanunları, Anayasası ve 4688 Sayılı Sendikalar Kanunu başta olmak üzere, ilgili tüm kanun ve mevzuatı hiçe sayarak, insanlık suçu işlemiştir. Bu saldırı karşısında ulusal ve uluslararası alanda mücadelemiz sürgünler ve siyasi kadrolaşma iptal edilene kadar sürecektir.

"Buradan tekrar sesleniyoruz liyakatsiz atamalara ve sürgünlere son verin, tecrübeli işi bilen demiryolculara kulak verin, sendikamızın uyarılarını dikkate alın, üzerimizdeki baskı ve sürgün politikalarına son verin, biz doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz, kurumun, çalışanların ve kamunun çıkarlarını korumaya devam edeceğiz yaptıklarınız bizi korkutamaz, sindiremez çünkü haklıyız ve doğrudan yanayız. Tüm kamuoyuna bizimle olmaya güvenilir bir demiryolları oluşturma çabamızda destek olmaya çağırıyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız