Güncel

DERİTEKS, TİS'i uygulamayan ETF Tekstil önünde eylem yaptı

Tuzla'da kurulu European Tshirt Factory Tekstil fabrikasında TİS zammı ve ikramiyelerin ödenmemesi üzerine işçiler DERİTEKS yöneticilerinin de katılımı ile eylem yaptı.

11 Ağustos 2020 Saat: 20:58
DERİTEKS, TİSi uygulamayan ETF Tekstil önünde eylem yaptı
DERİTEKS, TİS'i uygulamayan ETF Tekstil önünde eylem yaptı

İstanbul Tuzla'da kurulu European Tshirt Factory Tekstil (ETF) fabrikasında TİS zammı ve ikramiyelerin ödenmemesi işçiler tarafından protesto edildi.

Eyleme DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi, Genel Teşkilat Sekreteri Ayhan Yanılmaz, Tuzla Şube Başkanı Binali Tay işçilere seslendi. TİS kapsamındaki hakların patron yükümlülüğünde olduğu belirtilen açıklamada sorunun bir an önce çözülmesi talep edildi.

DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi, işçilerin bugüne kadar soruna çözüm beklediklerini söyledi. Servi, işçilerin meşru haklarını korumak için bundan sonra sessiz kalmayacağını belirtti.

DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Binali Tay ise tepkilerini ortaya koymaktan başka bir seçenek kalmadığını belirtti.

İŞÇİLERİN ÜCRETİ GASP EDİLDİ
DERİTEKS Teşkilat Sekreteri Ayhan Yanılmaz da "Haziran ayı ikramiyesinin ödenmemiş olması nedeniyle 17 Temmuz'da işyerinde işveren yetkilileri ile bir görüşme yapmıştık. Bu toplantıda işveren yetkilileri müşteri kaybı ve finansal durumlarını ileri sürerek sözleşme zammı ve haziran ayı ikramiyesini ödeyemeyeceklerini tarafımıza bildirmişti. Bizler bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. Daha sonrasında da iletişimimiz devam etti ancak bugüne kadar tüm uğraşlarımıza rağmen konuyla ilgili bir ilerleme sağlayamadık. İşveren yetkilileri ne zaman ödeneceğine dair herhangi bir ödeme planı da tarafımıza sunmamıştır" dedi.

Yanılmaz, "Sendikamız bu sorunun mümkün olduğu kadar diyalog ile çözümünde ısrarcı çabalarını devam ettirmektedir. Elbette sorunların çözümünde hukuk da devreye girebilir ancak kısa vadede hukukun sonuç getirmeyeceği de tüm işçi arkadaşlarımız tarafından bilinmelidir. Çözüm için başka bir seçenek kalmadığı aşamada bunu da devreye sokacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Fiili ve meşru düzeyde, barışçıl ve demokratik tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğiz" diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız