Güncel

Dersim Belediyesi’nde eşine şiddet uygulayan sosyal haklardan yararlanamayacak

Dersim Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan sözleşmeyle, eşine şiddet uygulayan, kumar ve alkol alışkanlığı bulunan ve çok eşli olan çalışanlar belediyenin sosyal haklarından faydalanamayacak.

26 Aralık 2019 Saat: 09:23
Dersim Belediyesi’nde eşine şiddet uygulayan sosyal haklardan yararlanamayacak
Dersim Belediyesi’nde eşine şiddet uygulayan sosyal haklardan yararlanamayacak

Dersim Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında belediye çalışanlarına yönelik sözleşme imzalandı. Türkiye Komünist Parti’li Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan’ın katılımıyla yapılan sözleşmede eşine şiddet uygulayan, kumar ve alkol alışkanlığı bulunan ve çok eşli olan çalışanların belediyenin sosyal haklardan faydalanamayacağı belirtildi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sözleşmeyi önemli buldukları belirtti.

Dersim Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen arasında  01.01.2020 - 31.12.2021 tarihleri arasında yürürlükte olacak Sosyal Denge Sözleşmesini imzaladı.

Belediye meclis salonunda gerçekleşen protokole, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Canan Ay Doğan, Ümit Kaya, Tüm Bel-Sen Dersim Şube Başkanı Mazlum Doğan, sendika temsilcileri ve belediyemiz kamu emekçileri katıldı.

Yapılan sözleşmenin ardından konuşan Tüm Bel-Sen Dersim Şube Başkanı Mazlum Doğan, “Açlık sınırlarının, rakamların yükseldiği bu dönemde belediyemizde 44 kişiyle yapılan bu toplu sözleşme çok anlamlıdır. 2020-2021 yılını kapsayan bu sözleşmenin, birliğimize, dayanışmamıza, emeğimizin kutsallığına hizmet edeceğine inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

“Ortak iş yapmayı önemli buluyoruz. Tartışmadan çok müzakereyle devam eden bu sürece katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Yaşadığımız dünya sadece insan merkezli değil, ekolojik açıdan ekolojik dengeyi korumak temel hedeflerimizden biri olmalı. Bizler bunu farkındalığıyla tüm canlıların yaşamını önemseyen bir programı savunuyoruz. ” diyen Başkan Maçoğlu, sözleşmedeki maddelerin önemine değindi.

Sözleşmede yer alan maddeler şöyle:

1-     Çalışan, birden çok eşli evlilik yapar ise sözleşmeden doğan haklardan faydalandırılmayacaktır.

2-     Çalışanların hizmet verdikleri alanda, halk ile daha iyi iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla ana dil ve yerel dillerde öğrenim görmelerine belediye olanak sağlar.

3-     Belediye yönetim ve çalışanlar, verdiği hizmetlerde ekolojik dengeyi korumayı esas alır.

4-     Aralık ayında maaş ve temel haklar ile birlikte 1250 TL yılbaşı ikramiyesi ödenir.

5-     1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Bayramı’nda 2000 TL net bayram ikramiyesi ödenir.

6-     8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayılır. 

7-     25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayılır. 

8-     Çalışanların alkol, kumar vb alışkanlıklar ile aile içi şiddet uyguladığı anlaşıldığı takdirde, sözleşmeden elde ettiği hak ve alacaklarda faydalandırılmayacaktır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız