Güncel

Dersim’de 1 Mayıs Anıtı açıldı

DERSİM - 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Merkez Demiroluk Meydanı’nda 1 Mayıs Anıtı’nın açılışı yapıldı.

2 Mayıs 2021 Saat: 17:34
Dersim’de 1 Mayıs Anıtı açıldı
Dersim’de 1 Mayıs Anıtı açıldı

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

Dersim Belediyesi, Demiroluk Meydanı’nda 1 Mayıs Anıtı’nın açılışını gerçekleştirerek İşçi Bayramı'nı kutladı.  
Kutlamaya, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Maçoğlu, 1 Mayıs’ı sistemin yarattığı ağır koşullar içinde karşıladıklarını belirterek, pandemi sürecinin bu koşulların en ağırlarından biri olduğunu söyledi. Maçoğlu, emeğin sömürülmediği, ekonomik kriz ve salgın hastalıkların faturasının halka çıkarılmadığı, kadınlara yönelik şiddet taciz ve tecavüzlerin cezasız kalmadığı ve son bulduğu bir düzen istediklerini belirtti. 

Açıklama yok. 
MÜCADELE SÖZÜ 
Maçoğlu, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, sendikal hak ve özgürlüklere dokunulmadığı, düşünceyi ifade etmenin suç olmadığı, bütçenin savaşa değil eğitime ayrıldığı, hiç kimse için din, dil, ırk ayrımının yapılmadığı eşit haklara sahip olduğu, herkese aş herkese iş sağlandığı savaşsız, sömürüsüz bir düzende insanca yaşamak istiyoruz. Tüm bu saydıklarımız bizlerin hakkı. Biz bu hakları elde edene kadar yılmadan, korkmadan mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Açıklama yok.
DAD:EMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ 
Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi de 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Emek mücadelesinin aynı zamanda bir özgürlük mücadelesi olduğu vurgulanan açıklamada, “Her alanında emek, barış, demokrasi, insan hakları mücadelesi verenlere karşı baskı, sindirme, katliamlar da eksik olmadı. Bunun için tüm emekçilerin el ele vererek mücadele etmeleri tarihi bir sorumluluktur. Bu ahlâkî duruşun direncinden, emekçilerin tarihsel mirasından güç alarak mücadele etmek, bu mücadelede katliama uğrayanların anılarına saygının gereğidir. Newroz'un direniş ateşinde almış olduğunuz dirençle, cesaretle kadınların özgürlük haykırışlarından aldığımız umutla hak için hakikat, emek için mücadele diyoruz” denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız