Güncel

DEV SAĞLIK-İŞ, topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı’na iletti

ANKARA- Sağlık alanında iyileştirmeler isteyen DEV-SAĞLIK-İŞ üyeleri, topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı’na iletti.

23 Mart 2022 Saat: 00:36
DEV SAĞLIK-İŞ, topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı’na iletti
DEV SAĞLIK-İŞ, topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı’na iletti
Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK-İŞ), “Sağlık işçisiyiz, haklarımızı istiyoruz” başlıklı imza kampanyası çerçevesinde Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katılımıyla Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması düzenledi. 
Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, DEV SAĞLIK-İŞ Genel Sekreteri Erdoğan Demir konuştu. Demir, imza kampanyası kapsamında karşılanmasını istedikleri şu beş talebi sıraladı: 
“*Geçinemiyoruz, insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. Enflasyon farkı zam değildir. Tüm sağlık işçilerine ek zam talep ediyoruz 
*Sağlı emekçileri açısından kazanılmış olan haftada 40 saat çalışma istiyoruz. 
*Taşeron döneminden gelen keyfiyet ve hukuksuzların artık son bulmasını, yaptığımız işlerin belirlenmesini ve görev tanımlarımızın yapılmasını istiyoruz. 
*12 saatlik çalışmamız 11 saat gösteriliyor. Ara dinlenme ve yemek molalarımızın düzenlenmesini istiyoruz. 
*696 sayılı KHK ile getirilen zorunlu emeklilik uygulamasının son bulmasını, tayin ve becayiş hakkımızı istiyoruz.” 
‘İŞÇİLERİ YOK SAYAN UYGULAMALARI KABUL ETMİYORUZ’ 
Kamu hastanelerindeki sağlık işçileri olarak emeklerinin karşılığını istediklerini vurgulayan Demir, “Sağlık hizmetinde biz de varız. Bizler sağlık işçileri olarak yok saymak görmezden gelinmek istemiyoruz. Hastanelerimizin güvenliğinde, laboratuvarlara götürülen kanlarda, sterilize edilen ameliyathanelerde, temizlenen hasta odalarında, hastalarımızın bakımında, acillere hasta taşıyan ambulansların direksiyonlarında, hastanedeki tüm cihazların teknik bakımında, hasta kayıtlarında çekilen tomografilerde sağlık işçilerinin emeği var! Bu nedenle, sağlık emekçileri arasında çalışma barışını bozan, sağlık işçilerini yok sayan, uygulamaları kabul etmiyoruz” dedi. 
‘7 GÜN, 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ’ 
Üniversite hastanelerinde, kamu hastanelerinde, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve sosyal hizmet kurumlarında çalışan sağlık işçileri olarak 5 acil taleplerinin karşılanması için mücadele süreci başlattıklarını duyuran Demir, “Ülkemizin dört bir tarafından, Istanbul'dan, Antalya'ya, Bursa'dan Diyarbakır'a, Adana'dan Kayseri'ye, Ankara'ya kadar sağlık işçilerinin bulunduğu her yerden sesimizi yükseltiyoruz. 20 Ocak’ta hastanelerde yaptığımız basın açıklamasıyla mücadeleyi başlattık” ifadelerini kullandı.  
Demir, devamında şunları söyledi: “Tüm sağlık kurumlarında, tüm arkadaşlarımıza ulaşarak binlerce imza alarak, sağlık işçileri olarak gücümüzü ve irademizi birleştiriyoruz. Sağlık işçileri olarak bu taleplerimizi gerçekleştirmek ve haklarımızı elde etmek için hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz.” 
Yapılan açıklamanın ardından toplanan imzalar bakanlığa iletildi.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız