Güncel

Dev Sağlık-İş üçlü vardiya sistemini protesto etti

Dev Sağlık-İş üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın "üçlü vardiya sistemini" protesto ederek, düzenlemeden vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

12 Ekim 2021 Saat: 07:50
Dev Sağlık-İş üçlü vardiya sistemini protesto etti
Dev Sağlık-İş üçlü vardiya sistemini protesto etti

DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarının vardiyalarını 12 saatlik nöbetler yerine 8 saatlik üçlü vardiyalar şeklinde düzenlenmesine dair Çemberlitaş'ta bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

Açıklamaya, DİSK Genel Başkanı ve Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada, "Üçlü vardiya sistemi kabul edilemez" yazılı pankartı açan sendika üyeleri, "Sağlık işçisi köle değildir" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları attı.

Eylemde konuşan Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir, üçlü vardiyayla sağlık işçilerinin yükünün daha da artacağına dikkat çekti. Demir, "İşçilerin iş yükünü arttıracak, pandemi sürecinde bulaş riskini artıracak şekilde daha fazla gün işe gelmesine neden olacak üçlü vardiya dayatması kabul edilemez" dedi. "8 saatlik vardiya yaparsak, sağlık işçilerini nasıl zorluklar bekliyor düşünen var mı?" diye soran Demir, "Bakanlığın hesabına göre üçlü vardiya sistemi ile gece fazla çalışılmayacağını ve işçilerin daha fazla gün işe gelmelerine rağmen işçilerin ücretlerinde önceki aylara göre düşüş yaşanacak" diye kaydetti.

"Bu uygulamanın işyerlerimizde çalışma barışını bozacağı açıktır" diyen Demir, değişikliğin kaldırılmasını istedi. Uygulamanın altında imzası olanları "bir günlüğüne sağlık çalışanlarının yaptığı işi yapmaya" davet eden Demir, şunları söyledi: "İstediğiniz hastaneye gidelim. Bir gün gezelim hastanede. Bakalım sağlık işçileri bu uygulamadan memnun mu? Soralım sağlık işçileri geçinebiliyor mu? Uygulama iş yerlerinde ulaşım sorunu, kadın işçilerin ulaşım ve güvenlik, çocuklu ailelerin eşleri de vardiyalı çalışan işçilerin aile birlikleri açısından da sorunlar yaratacaktır" diye belirtti.

ÇERKEZOĞLU: KÖLE DEĞİLİZ
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, yıllardır bakanlığın hastanelerde çalıştırılanların emeğinin yok saydığını ifade etti. Çerkezoğlu, "Sağlık çalışanları köle değil. Sağlık çalışanları hayatını tehlikeye atıp çalışırken, sağlık çalışanlarına getirilen bu düzenleme asla kabul edilemez" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız