Güncel

Dev-Tekstil’den 4. yılında Soma eylemi

DEV TEKSTİL, Soma Katliamı’nın dördüncü yılı vesilesiyle, iş cinayetleri ve meslek hastalıklarıyla ilgili olarak Esenyurt’ta eylem yaptı.

13 Mayıs 2018 Saat: 19:27
Dev-Tekstil’den 4. yılında Soma eylemi
Dev-Tekstil’den 4. yılında Soma eylemi

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL), Esenyurt’ta yaptığı basın açıklamasıyla Soma Katliamı’nın unutulmadığı ve hesabının işçi ve emekçiler tarafından sorulacağını ifade etti.

Eyleme sendikanın Esenyurt Esencan Hastanesi karşısında bulunan binası önünden başlandı.  Esenyurt Meydan’a kadar sloganlarla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş ve eylem boyunca “Kaza da, kader de değil… Soma Katliamı’nı unutmadık. İş cinayetlerine son!” şiarlı ozalit açıldı. “Soma’yı unutma unutturma!”, “Kaza değil katliam, kader değil cinayet!”, “Artık ölmek istemiyoruz”, “Önlemler alınsın, denetleme yapılsın!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!” sloganlarıyla işçilere seslenildi.

Esenyurt Meydan’da basın açıklaması okundu. Soma Katliamı’nın dördüncü yılı olduğu hatırlatılan açıklamada, iş cinayetlerinin sürdüğü, işçi sağlığı ve güvenliğini almakla sorumlu olanların bu cinayetlere önlem almak yerine çeşitli gerekçeler ürettikleri belirtildi. Türkiye’nin iş cinayeti istatistikleri hatırlatılan açıklamada, işçilerin yalnızca iş cinayetlerinde yaşamını yitirmediği ya da sakat kalmadığı belirtilerek, meslek hastalıkları sorununa dikkat çekildi.

Açıklamada iş cinayetleri ve meslek hastalıklarıyla ilgi somut olgularla fabrikalardan yansıyanlar aktarılarak, iş cinayetlerinin son bulması için mücadele çağrısı yapıldı.

Meydanda bulunan işçi ve emekçiler de eyleme katılarak ve sloganlara eşlik ederek ilgisini gösterdi. Eylem alkışlarla karşılandı. Açıklamadan sonra tekrar sendikana binasına kadar sloganlarla yürüyüş gerçekleştirildi.

(Kaynak: Kızıl Bayrak)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız