Güncel

Devrimci 78’liler Federasyonu: Sivas katliamı davası zaman aşımı kararını kabul etmiyoruz

Sivas katliamının zamanaşımı nedeniyle kapatılmasına ülkede ve uluslararası alanda tepkiler sürerken, bir tepki de Devrimci 78’ler Federasyonundan geldi.

15 Eylül 2023 Saat: 22:26
Devrimci 78’liler Federasyonu: Sivas katliamı davası zaman aşımı kararını kabul etmiyoruz
Devrimci 78’liler Federasyonu: Sivas katliamı davası zaman aşımı kararını kabul etmiyoruz

TÜRKER DEMİRCİ


Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli'nin yakılması sonucu 33 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin dava, 30 yıllık zaman aşımından dolayı düşürüldü. Karar salonda bulunanlar tarafından protesto edildi.

Mahkemenin firari sanıkların iadesini talep ederken yazdığı talepnamede zaman aşımı süresine atıf yapmasının önceden görüşünü açık etmek anlamına geldiğini savunan avukatlar, firari sanıklar hakkında çıkartılan kırmızı bültenin tekrarlanmasını talep etti. Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, 30 yıllık zaman aşımı süresinin 2 Temmuz 2023'de dolduğunu ifade ederek, davanın düşürülmesini istedi.

Gerçekleştirilen müzakerenin ardından kararı açıklayan mahkeme, TCK'da zaman aşımına ilişkin hükümleri dikkate alarak, kamu davasının ayrı ayrı düşmesi yönünde karar verildiğini açıkladı.

Sivas katliamının zamanaşımı nedeniyle kapatılmasına ülkede ve uluslararası alanda tepkiler sürerken, bir tepki de Devrimci 78’ler Federasyonundan geldi.

Sivas Katliamı Davası Zaman Aşımı Kararını Kabul Etmiyoruz’ başlıklı açıklamada şöyle denildi:

Binlerce kez dediğimiz gibi 12 Eylül Darbesi kurumları, uygulamaları ve yasalarıyla devam ediyor.

Cumartesi insanları, Cumartesi anneleri gibi bir ömür evlatları için adalet arayan annelerden olan Sivas’ta katillerce dünyanın gözleri önünde katlettiğiniz evlatlarımızın analarını, kardeşlerini, babalarını da dün bir kez daha katlettiniz.

Dün, 14. 09. 2023 tarihin de Ankara Adliyesinde biz Devrimci 78’liler Federasyonu olarak 30 senedir takip ettiğimiz gibi yine bu davaya şahitlik ettik.

Sivas Katliamı davası bir Hukuk davası ayni zamanda bir vicdan davasıydı, 30 senedir bize de yansıdığı gibi heyet taraftı, bugüne değil kaç heyet değişse de oturduğumuz sıralardan bu taraflı mahkemeyi izledik. Avukatlar yılmadan, yorulmadan, vazgeçmeden yeni delillerle bir hukuk mücadelesi verdi. Dosyalarda kırmızı bültenle kaçak sanıkların arama talimatı olmasına rağmen birilerinin olmayan vicdanına ve kararına bırakıldı bu insanlık davası. Bu karar önceden alınmış bir karardı ve zaman aşımı kararı onaylandı.

Bizler geçmişten gelen bağlarımız, mücadele ve dayanışma ruhumuzla 2 Temmuz Katliamının ne katillerini, ne onları seyredenleri ne de bu kararı verenleri unutmayacağız. Bu dava bir insanlık davasıdır. Biz yaşadığımız bunca acılara rağmen kararlılığımızı sürdüreceğiz yolumuza devam edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi İnsanlık Suçu ve Katliam davaları zaman aşımına uğrayamaz. Bu davaların takipçisi olacağız ve bu katliamın mağduru Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin yanında olacağız. SİVAS’ın Işığı Sönmeyecek.

BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVALAR BİTMEZ.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız