Güncel

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, yine tahliye edilmedi!

Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, hakim karşısına çıktı. Berkay Ustabaş, yine tahliye edilmedi!

5 Haziran 2018 Saat: 12:18
Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, yine tahliye edilmedi!
Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, yine tahliye edilmedi!


Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, bugün hakim karşısına çıktı. Ustabaş, “Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak” suçlamasıyla 5 Ocak’tan bu yana tutuklu bulunuyor.

Ustabaş, 18 Nisan’da hakim karşısına çıkmış; tahliye edilmemişti. Mahkeme heyeti, ikinci duruşma gününü 5 Haziran’a ertelemişti.


Güncelleme | Saat 12.17Hakim, tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 5 Eylül’e ertelenmesine karar verdi!

Güncelleme | Saat 12.05Tüm davalı avukatları tahliye talep etti. İddia makamı tutukluluğun devamını istedi. Ustabaş’ın annesi itiraz edince darp edilerek dışarı çıkarıldı; hakim salonu boşalttı.

Güncelleme | Saat 12.01Avukat Özge Serdar savunmasında “Siz burada fikirleri yargılıyorsunuz, ortada somut delil yok somut gerekçe yok neye istinaden tutuklu bu insanlar?” ifadelerini kullandı.

Güncelleme | Saat 11.59 Ustabaş’ın bir diğer avukatı Şenol Koçak, savunmasında müvekkilinin eğitim hakkının engellendiğinden söz ederek “Bu dosyada elle tutulur hiçbir şey yok, müvekkilim Sosyoloji bölümü öğrencisidir tutuklanarak eğitim hakkı engellenmiştir!” dedi.

Güncelleme | Saat 11.51 Berkay Ustabaş’ın avukatı Erman Öztürk, savunmasına başladı. Suç unsuru olarak gösterilen “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganını Berkin Elvan’ın cenazesinde 2 milyon kişinin attığını ve bunun suç olmadığını söyledi.

Öztürk, “Sürekli başka başka örgütlerden yargılıyorsunuz, soruyorum size müvekkilim hangi örgüte üye? Kitapları delil gösteriyorsunuz. Kitap okumak mı suç? Bulundurmak mı?” ifadelerini kullandı.

Güncelleme | Saat 11.50 Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığını söyleyen Ustabaş, “Ben Berkin’in cenazesine katıldım! Bu cenazeye katılma sebebim vicdanım ve adalet arayışımdır! Evet, ben solcuyum ben demokratım bunu asla inkar etmem ama kusura bakmayın bunların hiçbiri suç değil!” ifadelerini kullandı.

Güncelleme | Saat 11.47 Ustabaş, iddianamede suç unsuru olarak kaydedilen kitapların hapishanede dahi eline ulaştığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bakın bunların suç unsuru olduğunu iddia ediyordunuz ya, ben bu kitapları hapishaneye sipariş ettim madem suç unsuru bana ulaşamazdı değil mi fakat tahmin edin ne oldu? Bu kitaplar hapishanede dahi elime ulaştı”

Güncelleme | Saat 11.44 Ustabaş, geçen duruşmada da dile getirdiği üzere evinden çıkan kitapların seçmece şekilde toplanarak iddianameye eklendiğini belirterek “Benim evimden çıkan kitapları delil olarak gösteriyorsunuz, benim evimdeki 200 kitaptan üç kitabı aldınız nasıl bu üç kitaptan yola çıkarak yargılayabiliyorsunuz?” dedi.

Güncelleme | Saat 11.39 Berkay Ustabaş, savunmasına başladı. Ustabaş, SEGBİS ile bağlanmasına tepki göstererek “SEGBİS ile duruşmaya bağlanmam benim savunma yapmamı engelliyor. Geçen duruşmada sesiniz kesildi, böyle bir şey olamaz! Yargılandığım duruşmayı takip edemiyorum!” dedi.

Güncelleme | Saat 11.20Duruşma, mahkeme heyetinin yerini almasıyla başladı. Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş, SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. İlk olarak tutuksuz sanıkların ifadeleri alınıyor.

Adliye önünde basın açıklaması

Devrimci Gençlik Dernekleri’nin çağrısıyla duruşmanın görüleceği Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına Diren Üniversite, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Türkiye İşçi Partisi ve Birleşik Haziran Hareketi de destek verdi. Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da basın açıklamasına destek veren isimler arasındaydı.

Devrimci Gençlik Dernekleri@DGDernekleri

‘Berkin’in cenazesine katıldığı’ gerekçesiyle 5 aydır tutuklu yargılanan genel sekreterimiz Berkay Ustabaş’ın ikinci duruşması için Çağlayan Adliyesi’ndeyiz!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız