Güncel

Devrimci sanatçı Süleyman Karakuş yaşama veda etti

Gaziantepli , devrimci tiyatyro ve sinema oyuncusu, yönetmen Süleyman Karakuş yaşama veda etti.

12 Şubat 2018 Saat: 02:30
Devrimci sanatçı Süleyman Karakuş yaşama veda etti
Devrimci sanatçı Süleyman Karakuş yaşama veda etti

HASTALIĞINI BÖLE DUYURMUŞTU ;

“ Evet dün itibarı ile tahlillerim netleşti…KARAÇİĞER KANSERİ OLDUĞUM TESBİT EDİLDİ..Pazartesi günü doktorlarımın önerdiği tedaviyi uygulamaya başlayacağı…Yani sizin anlayacağınız..KARACİĞERE SELAM...DİRENMEYE DEVAM...DİRENMEK ONURLU ,YÜREKLİ, BİLGİLİ İNSANLARIN YAŞAM TARZIDIR…TÜMÜNÜZE YÜKERKTEN SELAM DİRENMEYE DEVAM…”

Bir süre önce Gaziantep Onkoloji Hastanesi'nde Karaciğer kanser teşhisi ile tedavi gören Karakuş, buradan Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda şöyle yazmıştı:

" Tüm yürekli ve namuslu dostlarım. Rahatsızlığım dolayısı ile haberleşemiyorum. Faşizmi öldürmeden ben ölmem. Merak etmeyin. Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Hepiniz kendinize iyi bakın. Çocuk değilsiniz ya."

Süleyman Karakuş'un cenazesinin Pazartesi günü Asri Mezarlık Nakipoğlu Camiinde öğle namazına mütakip toprağa verileceği belirtildi.

SÜLEYMAN KARAKUŞ KİMDİR ;

Gaziantep’in Kürktepe mahallesinde doğdu.Ailevi durumlardan dolayı okula gidemedi. Karakuş okuma ve yazmayı kendi  çabaları ile öğrendi. Gençlik yıllarında tiyatro ile tanıştı. Epik tiyatro oyuncusu Karakuş oynadığı oyunlardan dolayı 1980 yıllarda cezaevinde kaldı. Devrimci tiyatroyu ülkenin çeşitli bölgelerinde oynayarak halkla bütünleşti. Bir çok filmde rol alan Karakuş, Gaziantep’de tiyatronun gelişmesi için çok mücadele verdi. Devrimci Tiyatroyu, ülke genelinde yayan, çok sayıda TV dizisinde rol alan Süleyman Karakuş, aramızdan ayrılan  Tarık Akan'la da Gazianteple ilgili " Direndik Tarih Yazdık " seneryosu üzerine çalışma yapmıştı.

Kaynak: (devhaber) - www.devhaber.net

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız