Güncel

Direnen inşaat işçileri kazandı

Finans Merkezi şantiyesinde Limak Holding'in yüklenicisi olduğu Merkez Bankası şantiyesinde bulunan AS Teknoloji, Kiazom, İBA ve 2K firmalarında çalışan inşaat işçilerin direnişi kazanımla sonuçlandı.

2 Ocak 2023 Saat: 15:34
MEK Direnen inşaat işçileri kazandı
Direnen inşaat işçileri kazandı

İnşaat işçileri FMŞ'de bir kazanıma daha imza attı. Limak Holding'in yüklenicisi olduğu Merkez Bankası şantiyesinde üyelerinin gasp edilen için 28 Aralık 2022'de direnişe başlayan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş, firma yetkilileriyle yapılan görüşmede tüm taleplerin kabul edildiğini duyurdu. İnşaat işçileri direniş slogan ve halayla sonlandırdı.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş'in üyeleriyle birlikte Finans Merkezi şantiyesinde Limak Holding'in yüklenicisi olduğu Merkez Bankası şantiyesinde bulunan AS Teknoloji, Kiazom, İBA ve 2K firmalarında çalışan inşaat işçilerinin gasp edilen hakları için şantiye girişinde başlattığı direniş kazanımla sonuçlandı.

28 Aralık 2022 Perşembe sabahı yaktıkları ateşle direnişe başlayan inşaat işçileri, "Direne direne kazanacağız", "İnşaat işçisi köle değildir" sloganları atmış ve Limak'a ait tüm mekanları eylem alanına çevireceklerini kaydetmişti.

Limak Holding'in Kavacık'ta bulunan Limak Eurasia Luksury Hotel'de düzenlenecek 2023 yeni yıl etkinliğinde eylem yapacaklarını duyuran sendika yetkilileriyle Limak görüşme talep etmiş, bunun üzerine eylem 2 Ocak 2023 Pazartesi'ye ertelenmişti.

Sabahın erken saatlerinde FMŞ'de bir kez daha eyleme başladı. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan İnşaat-İş, Limak yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu tüm taleplerin kabul edildiğini duyurdu.

"Zafer direnen emekçinin oldu" sloganı ve alkışlarla kazanımı kutlayan inşaat işçileri halayla eylemlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız