Güncel

Direnişin 910. Gününde Alev Şahin’e İstanbul'dan dayanışma ziyareti

Düzce’de 2017 Ocak ayında KHK ile işten çıkarılan Mimar Alev Şahin, işine geri dönmek ve yaşatılan hukuksuzluğun giderilmesi için sürdürdüğü direnişte 910. Günü geride bıraktı.

5 Ağustos 2019 Saat: 11:35
Direnişin 910. Gününde Alev Şahin’e İstanbul'dan dayanışma ziyareti
Direnişin 910. Gününde Alev Şahin’e İstanbul'dan dayanışma ziyareti

Alev Şahin dün Düzce-Gölyaka ‘da bulunan piknik alanındaydı. Düzce halkından emekçiler, İstanbul Şişli’den gelen Ekrem Ataer Korosu üyeleri, Avcılar Kültür Sanat Derneği ve Emekli Dayanışma Sendikası temsilcileri dayanışma amacıyla düzenlenen piknik etkinliğine katıldılar.

Alev Şahin Düzce’de mimarlık yaptığı dönemde denetimini yaptığı inşaat şirketinin usulsüzlüğüne ceza yazdığı için, şirket şikayetiyle KHK ile işinden çıkarılmıştı. Bugüne kadar çok kez gözaltına alınan ve hak mücadelesine karşı çıkan çevreler tarafından hakaret ve tacizler karşısında da yılgınlığa düşmeyen Şahin kararlı biçimde haklı direnişini sürdürüyor.

910 gündür haklı direnişiyle kararlılığını gösteren Şahin, işine geri dönmek ve bu hukuksuzluğun haksızlığın giderilmesini istiyor.

Dayanışma ziyaretine gelen katılımcılar ve Düzceliler piknik etkinliklerinde bulundu. Çocuk korosu türküler söyledi. Ekrem Ataer ve koro üyeleri söyledikleri türkülerle direnişe moral katkı sundular. Düzceli yerel sanatçılar da müzikleriyle pikniğe renk kattı. İstanbul’dan gelen tiyatro oyuncuları da, sahneledikleri oyunla işçi direnişlerini, asgari ücret rezaletini eleştiren oyunu sahneledi. Direniş gazetesi dağıtılarak süreç hakkında da bilgilendirme yapıldı. Direnişe destek veren emekçi köylüler, haklı direnişinde Alev Şahin’i yalnız bırakmayacaklarını, onun ne kadar haklı bir davası olduğunu saygıyla anlatarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Kurulan piknik komün sofrasında ise  getirilen yiyecekler paylaşıldı.

Ekrem Ataer yaptığı konuşmada KHK uygulaması haksızlığını eleştirerek, Alev Şahin’in yanında olduklarını sanatçı duyarlılığıyla açıkladı.

Emekli Dayanışma Sendikası temsilcisi de yaptığı kısa konuşmada, KHK zulmüne karşı gerçekleştirdiği onurlu direniş için Alev Şahin’e teşekkür ederek desteklerini açıkladı. Bir kadın olması nedeniyle de sergilediği tutumun saygıyla karşılandığını ve çok değerli olduğunu vurguladı.

Alev Şahin yaptığı konuşmada, karşılaştığı haksızlığın ve hukuksuzluğun giderilmesini ve işine geri dönmek istediğini açıkladı. 910. Gününde direnişten vazgeçmediğini ve kararlılıkla direnişini sürdüreceğini ifade ederek dayanışma içinde olanları ve destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: emek.org.tr

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız