Güncel

Direnişteki PTT-SEN üyeleri SGK önünde gözaltına alındı

endikalı oldukları için Kod-29 ile işten çıkartılan PTT-SEN üyesi işçiler, SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde gözaltına alındı.

14 Nisan 2021 Saat: 16:49
Direnişteki PTT-SEN üyeleri SGK önünde gözaltına alındı
Direnişteki PTT-SEN üyeleri SGK önünde gözaltına alındı

Sendikalı oldukları için Kod-29 ile işten çıkartılan PTT-SEN üyesi işçiler, SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde "Kod-29'un kaldırılsın" talebiyle yaptığı oturma eylemi sırasında PTT-SEN Genel Başkanı Halit Büyük'ün de aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Polisin "dağılın" anonsu yaptığı sırada konuşan PTT-SEN Genel Sekreteri Burhan Tan, "Bu ülkede eylem yapmayın diyorsunuz. Hakkınızı hiçbir yerde aramayın diyorsunuz. Mahkemede arayacaksanız arayın diyorsunuz. Benim muhatabım PTT, benim muhataım Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, benim muhatabım SGK. Sen diyorsun ki; hiç bir yerde eylem yapamazsın diyorsun. Talimatı kimden aldıysan alın kardeşim, işçiyim, sendikanın genel sekreteriyim, 14 bin taşeron var. Gözaltına alıyorsanız alın. Ben evime ekmek götüremiyorsam, ben bu ülkede yaşıyamıyorsam, 5 bin çevik kuvvet gelsin benim için farketmez, ben buradayım. 14 bin taşerona söz verdim gitmeyeceğim, hakkımı alacağım" dedi.

PTT-SEN Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz ise "Patronlardan işçilerini aç bırakanlardan hesap sormayanlar gelip işçileri gözaltına alıyorlar. Bizlerde onları teşhir etmeye devam edeceğiz. Bir adım bile geri adım atmayacağız" diye konuştu.

PTT işçileri oturma eylemlerini sürdürdüğü sırada polisin saldırıyla gözaltına alındı. Gözaltı sırasında işçiler "Sendika hakkımız engellenemez" sloganını attı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: PTT-SEN Genel Başkanı Halit Büyük, PTT-SEN Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz, PTT-SEN Genel Sekreteri Burhan Tan, PTT-SEN Yöneticisi Süleyman Şen, Ömer Keskin, Metin Taş, Ebru Sert ve Hasan Doğan.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız