Güncel

DİSK, 15-16 Haziran direnişini Yoğurtçu Parkı'nda kutladı

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 50. yılı etkinliği düzenleyen DİSK, 15-16 Haziran'ın ışığında, tüm işçileri örgütlü olmaya, sendikalı olmaya, DİSK'li olmaya çağırdı.

15 Haziran 2020 Saat: 23:48
DİSK, 15-16 Haziran direnişini Yoğurtçu Parkında kutladı
DİSK, 15-16 Haziran direnişini Yoğurtçu Parkı'nda kutladı

İSTANBUL

DİSK, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 50. yılı dolayısıyla Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda etkinlik düzenledi.

Etkinliğe DİSK'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin yanı sıra ESP İstanbul İl Eşbaşkanları Ezgi Bahçeci ve Hüseyin İldan, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, Sol Parti'den Alper Taş, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, SEP, Güvence Hareketi, Devrimci Parti, PDD, Odak, DİP, Dostluk ve Kültür Derneği,  Mücadele Birliği'nin olduğu siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katıldı.

 

 

"15-16 Haziran'ın 50. yılında yeni bir toplumsal düzen için sendikalı ol, DİSK'li ol" pankartının açıldığı etkinlikte "Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz", "İnadına sendika inadına DİSK", "Kıdem tazminatı hakkımız gasp edilemez", "Kıdeme uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.

Etkinlik, 15-16 Haziran direnişinde yaşamını yitiren işçiler anısına saygı duruşu ve katledildikleri yere karanfiller bırakılmasıyla başladı. 15-16 Haziran direnişinde yaralanan Yunus Uysal, yaşadıklarını anlattı.

Kavel direnişçisi Ramazan Gecenoğlu direniş şiirleri okudu. 15-16 Haziran direnişinin kitabını yazan Zafer Aydın ise büyük direnişi hazırlayan koşulları anlattı.

Ardından konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "1970'te, henüz 3 yaşında gencecik bir örgüt olan DİSK'in önünü kesmek ve yok etmek için harekete geçenlere işçi sınıfının cevabı DİSK'e sahip çıkmak oldu. Çünkü DİSK'e sahip çıkmak, emeğine ve geleceğine sahip çıkmaktır" diye konuştu.

"İki gün önce açıklama yapan Çalışma Bakanı 'müzakereler sürüyor, açıklama yapamam' dedi. DİSK'i yok sayarak, kapalı kapılar arkasında seçilmiş sendikacılarla neyin müzakeresini yürütüyorsunuz? Anayasa'ya uyun, Ekonomik ve Sosyal Konseyi, Üçlü Danışma Kurulu'nu toplayın" diyerek iktidara seslenen "Bizlere çocuklarımızın emaneti olan kıdem tazminatımıza el uzatanlara karşı gereken cevabı dün verdik, bugün de vereceğiz. Tüm gücümüzle, sendikalı-sendikasız tüm işçilerle birlikte kıdem tazminatımıza sahip çıkacağız. Hodri meydan" diye belirtti.

"15-16 Haziran DİSK tarafından iradi biçimde örgütlenmiş bir direniştir" diyen Çerkezoğlu, "Yeni bir toplumsal düzen için, emeğin Türkiye'si için, kıdem tazminatı hakkımıza sahip çıkmak için, 15-16 Haziran'ın ışığında, tüm işçi arkadaşlarımızı örgütlü olmaya, sendikalı olmaya, DİSK'li olmaya, omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz! Sendikalı ol, DİSK'li ol" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Çerkezoğlu'nun konuşmasının ardından DİSK Korosu'nun müzik dinletisiyle etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız