Güncel

DİSK Ege Bölge Temsilciliğinden çağrı

15 Aralık Cuma günü gerçekleşecek yürüyüşe çağıran DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, gelirde adalet vergide adalet ve insanca yaşanabilir bir ücret mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.

13 Aralık 2023 Saat: 20:24
DİSK Ege Bölge Temsilciliğinden çağrı
DİSK Ege Bölge Temsilciliğinden çağrı

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, 15 Aralık Cuma günü, "Gelirde adalet, vergide adalet ve insanca yaşanacak bir ücret" şiarıyla gerçekleştireceği yürüyüşe dair basın toplantısı düzenledi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 15 Aralık'ta yarım gün iş bırakarak, yürüyüşe katılacaklarını söyledi. Yüksek enflasyon karşısında alım gücünün hızla erdiğine dikkat çeken Sarı, "Bu şartlar altında 2024 asgari ücreti belirlenecek. Konfederasyonumuz masada olmamasına rağmen yıllardır insanca yaşanabilir bir ücret, gelirde adalet ve vergide adalet için mücadele ediyor. Asgari ücret sadece asgari ücret alanların meselesi değildir. Asgari ücret işçi sınıfının meselesidir, milyonların meselesidir. Asgari ücret memleket meselesidir. Asgari ücret yılda 1 kez değil 4 kez güncellenmelidir" ifadelerini kullandı.

En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen Sarı, şöyle devam etti: "Asgari ücret, en düşük kamu işçi ücreti ve en düşük memur maaşı dikkate alınarak hesaplanmalıdır. Kısacası gelirde adalet, vergide adalet ve insanca yaşanabilir bir ücret istiyoruz. Cuma günü yapılacak yürüyüşümüze tüm kamuoyunu davet ediyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız