Güncel

Disk Emekli-Sen: Emekliyi düşünmeyene oy yok

DİSK/ Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner emeklilere yönelik somut çalışmalarda bulunmayan hiçbir partiye emeklilerden oy çıkmayacağını dile getirdi.

14 Nisan 2023 Saat: 07:54
Disk Emekli-Sen: Emekliyi düşünmeyene oy yok
Disk Emekli-Sen: Emekliyi düşünmeyene oy yok

MUSTAFA BULUT


DİSK/ Emekli-Sen Eskişehir Şubesi tarafından yapılan açıklamada emeklilerin  yaşadıkları sorunlara ve taleplerine dikkat çekildi. Şube Başkanı Suat Başaraner yaptığı açıklamada emeklilere yönelik yapılan iyileştirmeleri sözde iyileştirme ve  diye nitelendirdi.Demokrasi, eşitlik ve adalette dibe doğru yarışanlardan hesap soracaklarını duyurdu.
AYAK OYUNLARINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ
Başaraner, “Emekli aylıklarına yapılan sözde iyileştirmeler emeklileri açlık ve yoksulluk kıskacından kurtarmıyor. Emekli maaşlarının belirlenmesinde refahta eşitlik değil, dibe doğru yarış ilkesi benimseniyor. Bizler işçinin, emeklilerin cebinden alarak zenginleşenlerin; sayıları şu an itibarı ile 16 milyonu aşan emekli ve hak sahibi yurttaşlara saldırmaya devam edenlerin başvurduğu bu ayak oyunlarına göz yummayacağız” dedi.
EMEKLİLER AÇLIK SINIRI ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
Başaraner partilere verdiği mesajda ise emekliler için çalışma yürütmeyen hiçbir partiye oy vermeyeceklerinin altını çizdi. Başaraner, “Bildiriyoruz; bizlerin yaşam hakkını gasp edecek düzeyde yaratılan bu yoksulluğun sebebi olanları meydanlarda da sandıkta da yeneceğiz. Demokrasi, eşitlik ve adalette dibe doğru yarışanlardan hesap soracağız! Bizler satılacak ve kandırılacak seçmen değiliz. Bunu sandıkta da göstereceğiz. Emekliler açlık sınırının altında maaşlarla yaşam mücadelesi vermeye bir kez daha mahkûm edilirken; en düşük emekli maaşı ortalama emekli maaşı haline getirilirken sessiz kalmamak boynumuzun borcudur! Susmuyoruz, helalleşmiyoruz; hem sokakta hem de sandıkta hesap soruyoruz! Bizler emeklilere yönelik somut çalışmalarda bulunmayan, varlığımız ve haklı mücadelemiz karşısında taleplerimize parti programları ve seçim çalışmalarında yer vermeyen hiçbir partiye emeklilerden oy çıkmayacağını bir kez daha bildiriyoruz!” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız