Güncel

DİSK: Kıdem Tazminatını kimseye yedirtmeyiz

Kıdem tazminatının AKP iktidarı tarafından gasp etme planlarına ilişkin açıklama yapan DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın emaneti kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz” diye belirtti.

12 Haziran 2020 Saat: 08:57
DİSK: Kıdem Tazminatını kimseye yedirtmeyiz
DİSK: Kıdem Tazminatını kimseye yedirtmeyiz

İSTANBUL

İşçi sınıfının kıdem tazminat hakkının gasp edilmesine dönük yeni planlara ilişkin DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu yazılı açıklama yayınladı.

Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, budamaya, el koymaya dönük çeşitli yeni planların olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, “Hükümet her zaman yaptığı gibi konunun asıl muhatapları olan bizleri görmezden gelerek gizli kapalı biçimlerde nabız yoklamaya çalışıyor. Kıdem tazminatını yok etme planı için zemin oluşturmaya çalışıyor” dedi.

Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya, daraltmaya ve budamaya dönük her türlü girişime karşıyız. Kıdem tazminatının fona devredilmesine karşıyız. Kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında yok edilmesine karşıyız” diye belirtti.

“KIDEM TAZMİNATI BİR HAKTIR”

Kıdem tazminatı bir işveren yükümlülüğü olduğunu, son ücret üzerinden hesaplandığını ve iş güvencesi dayanağı olduğunun altını çizen Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatını işveren yükümlülüğü olmaktan çıkaracak, son ücret ile bağını koparacak, iş güvencesi dayanağı olmaktan çıkaracak her türlü dayatma, bir müzakerenin değil ancak mücadelenin konusu olabilir. Memleketin gündemi kıdem tazminatı değildir. Kıdem tazminatı bir sorun değildir, haktır” diye vurguladı.

AKP iktidarını uyaran Çerkezoğlu, “İşinize bakın” dedi. Çerkezoğlu, “İşiniz işsizlik sorununu çözmek. İstihdam yaratmak. Vatandaşın gelirini korumaktır. İşiniz salgın günlerinde çöken ekonomiyi canlandırmaktır” diye hatırlattı.

“DİRENECEĞİZ”

İşçilerin 90 yıla yaklaşan en köklü kazanılmış hakkı olan kıdem tazminatına göz dikmeyi iktidarın bırakması gerektiğinin altını çizen Çerkezoğlu, “Kıdem tazminatı sadece dünün ve bugünün değil, geleceğimizin de kazanımıdır, gençlerimizin ve çocuklarımızın emanetidir. İşçinin alın terinin, emeğinin karşılığı olan kıdem tazminatını kimseye yedirmeyiz. Kıdem tazminatımızı korumak için dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar direneceğiz” diye belirtti.

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 50’nci yılında hükümeti bir kez daha uyaran Çerkezoğlu, “İşçiler dün nasıl sendikalarına sahip çıktıysa bugün de kıdem tazminatı hakkına sahip çıkmakta tereddüt etmeyecektir. Kıdem tazminatına dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız