Güncel

DİSK/Limter-İş’in tersanelerde kampanyası sürüyor: “Haklarına sahip çık, Sendikalı ol”

DİSK/ Limter-İş Sendikası, haklarına, taleplerine sahip çıkmaları ve sendikalaşmaları için tersane önlerinde işçilere yönelik çağrılarını sürdürüyor.

21 Ekim 2021 Saat: 12:15
DİSK/Limter-İş’in tersanelerde kampanyası sürüyor: “Haklarına sahip çık, Sendikalı ol”
DİSK/Limter-İş’in tersanelerde kampanyası sürüyor: “Haklarına sahip çık, Sendikalı ol”

Uzun zamandır  yürüttüğü ‘haklarına, emeğine sahip çık ve sendikalı ol’ kampanyası kapsamında  tersane önlerinde işçilerle buluşan Limter-İş sendikası bu sabah yine  tersane işçilerinin güzergahı olan Tuzla, İçmeler köprüsündeydi

Limter- İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral, işbaşı yapmakta olan işçilere seslenerek, işçileri birlikte davranmaya, mücadele etmeye ve sendikalarına davet etti.

Yapılan konuşmalarda şöyle denildi:

“İşçiler birleşmese, haklarına sahip çıkmazsa, hakları için mücadele etmezse, patronlar tarafından ezilmeye ve düşük ücretle çalışmaya devam eder. Bugün tersane iş kolunda yaşanan budur. Sendikalı olmak patronların bir lütfu değil, anayasal bir haktır. Limter-İş sendikası olarak haklarınıza sahip çıkmanızı istiyoruz. Sigortaların gerçek ücret üzerinden yatırılmasını, ücretlerin artırılmasını, sosyal hakların en temel haklardan  biri olarak verilmesini istiyoruz. Tersanelerde fiili ücret zammının uygulanmasını, iş güvenliği tedbirlerinin eksiksiz alınarak ölümlerin önüne geçilmesini istiyoruz.Bunun için sendikalı olmanızı istiyoruz. Tan yeri atanda yollara düşen, tersane patronlarına trilyonluk gemiler yaparken iş cinayetlerine kurban giden, kimyasallarla koyun koyuna çalışan ve taşeronlar tarafından insan yerine konulmayan gemi yapıcılarını örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz” denildi.

İşçilere  yönelik açıklamaların yanı sıra broşürler  de dağıtıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız