Güncel

DİSK /Limter –İş, tersane işçilerini sendikalaşmaya çağırdı

DİSK/Limter-İş sendikası, bu sabah Tuzla’da Sedef tersanesi önünde, ‘güvenceli çalışma için sendikalı ol’ bildirilerini dağıtarak, Gemi yapımı, deniz taşımacılığı, ardiye ve antrepolarda çalışan işçileri sendikaya üye olmaya çağırdı.

6 Mayıs 2021 Saat: 11:05
DİSK /Limter –İş, tersane işçilerini sendikalaşmaya çağırdı
DİSK /Limter –İş, tersane işçilerini sendikalaşmaya çağırdı

TÜRKER DEMİRCİ


TUZLA-DİSK/Limter-İş sendikası, bu sabah Tuzla’da Sedef tersanesi önünde,işbaşı yapan işçilere  ‘güvenceli çalışma için sendikalı ol’ bildirilerini dağıtarak, Gemi yapımı, deniz taşımacılığı, ardiye ve antrepolarda çalışan işçileri DİSK /Limter-İş sendikasına üye olmaya çağırdı.

Limter-İş sendikasının bildiri dağıta eylemine Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu da (SGDF) katılarak destek verdi.

Bir taraftan işçilere, ağır ve riskli işkollarından olan tersanelerde örgütlü olmanın önemi anlatılırken, diğer taraftan da  sık sık  sözlü anlatımlarda bulunuldu.

Tersane önünde dağıtılan bildirilerde ve DİSK /Limter-İş sendikası Genel Bakanı Kanber Saygılı  ve Genel Sekreter Hakkı Demiral tarafından yapılan çağrılarda şöyle denildi:

İŞÇİLER BİRBİRİNİN RAKİBİ DEĞİLDİR!

İşçilerin kaderlerinin birbirine bağlı olduğunun ve sendikalı olmanın işçiler açısından  hayati önemde olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

“Günde sekiz, dokuz, on saat hatta daha fazla bir arada olduğumuz, aynı kaptan su içtiğimiz, birbirimizin derdine koştuğumuz halde, yanıbaşımızdaki arkadaşımızı rakip gördüğümüz için birlik olamıyoruz. Bunun bir oyun, bu oyunun bizleri bölüp parçalamak ve bir araya gelmemizi engellemeyerek kendileri karşısında  bir güç olmamamız için  patronlar ve adamları tarafından  oynanan bir oyun olduğunu  göremediğimiz için. Oysa bizim rakibimiz patronlardır.”

TALEPLERİMİZ NELERDİR?

Tersane iş kolunda işçilerin taleplerinin vurgulandığı açıklamalarda şu talepler sıralandı:

“İnsan onuruna yaraşır iş ortamı olması, ücretlerimizin geçim ücreti olması, çalışma saatlerimizin kısaltılması, kadrolu taşeron ayrımının olamaması, Keyfi uygulamaların, başta kadın işçiler olmak üzere mobingin olmaması, zorunlu mesailerin kaldırılması,  iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin eksiksiz alınması, cumartesi ve Pazar günlerinin tatil olması hepimizin ortak talebidir.

SENDİKALI OL ÇAĞRISI

Gerek bildiride gerekse sözlü anonslarda işçilere sendikalı olmaları çağrısı yapılırken şöyle denildi:

“Peki bu taleplerimizi almamız  mümkün müdür? Elbette mümkündür. Bunun yolu birlikte hareket etmekten ve sendikalı olmaktan geçiyor. Örgütlenirsek engelleri aşarız ve patronların karşısına taleplerimizle birlikte güçlü bir şekilde çıkarız. Bu nedenle, bu taleplerimiz için tüm işçileri sendikalı olmaya davet ediyoruz.

Sendikalı olmamız halinde neler yapacağız. Patronun karşısında toplu sözleşme imzalamak için oturacağız. Sosyal haklarımızı güvence altına alacağız. Onun için sendikalı olmak maaşlarımızın artması demek. Sendikalı olmak demek mesai saatlerimizin düzenlenmesi demek. Sendikalı olunca ikramiyemiz olacak, çocuk parası olacak, yakacak parası olacak, eğitim yardımı olacak. Sendikalı olunca haklarımız güvence altına alınacak. Bu nedenle DİSK /Limter-İş sendikasına davet ediyoruz”

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız