Güncel

DİSK'ten Bekaert fabrikası önünde kıdem tazminatı eylemi

Kocaeli'de Bekaert fabrikası önünde işçilere seslenen DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Kıdeme uzanan eller kırılır" diye belirtti.

29 Haziran 2020 Saat: 10:54
DİSKten Bekaert fabrikası önünde kıdem tazminatı eylemi
DİSK'ten Bekaert fabrikası önünde kıdem tazminatı eylemi

Kıdem tazminatının 'Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi' adı altında gasp etme girişimine karşı DİSK, Kocaeli'de Bekaert fabrikası önünde eylem yaptı.

Eyleme DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK üyesi işçiler katıldı. Eylemde konuşan Serdaroğlu, "Kıdeme uzanan eller kırılır" diyerek bu konuda asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Serdaroğlu, "İşçi, Ankara'ya yürüdü ve DİSK'e sahip çıktı Bugün sadece DİSK'e değil, Türkiye işçi sınıfına saldırı var. Bu zor zamanda kıdem tazminatına göz koydular. Biz 99 depremini yaşadık. İnsanlar, göçük altındayken SSK ile ilgili kanun çıkardılar. İnsanların mezarda emekli olmasını sağlayacak kanun çıkardılar. Şimdi de insanlar ölümle savaşırken kıdem tazminatını gündeme getirdiler. İşçinin parasıyla varlıklarını sürdürmek istiyorlar. İşsizlik sigortasını bitirdiler gelir kaynağı yaratmak istiyorlar. Sİzler de bunlara tepki göstermek zorundasınız" diye belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız