Siyaset

Diyadin Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras tutuklandı

Ağrı'nın Diyadin İlçe Belediyesi Eşbaşkanı DBP'li Hazal Aras ile birlikte 3 kişi tutuklandı.

4 Mart 2016 Saat: 20:44
Diyadin Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras tutuklandı
Diyadin Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras tutuklandı

Diyadin'de dün sabah polisin yaptığı operasyonda Diyadin Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras ile birlikte 4 kişinin evinde operasyon yapıldı. Ev baskınlarında Hazal Aras ile birlikte Diyadin'de yaşayan Fevzi Karaman, Lütfi Demir ve F. B. gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülenlerden Hazal Aras burada susma hakkını kullandı.

Bugün sabah saatlerinde Diyadin adliyesine çıkarılan 4 kişiden F. B. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken diğerleri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras ile birlikte Karaman ve Demir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanma gerekçelerinin belirtilmediğini savunan Hazal Aras'ın avukatı Ali Artuk, şunları söyledi:

"Burada hangi suçta tutuklama kararı verdiği belirtilmemiştir. Atılı suç diyerek genel bir atıfla yetinilmiştir. Kaldı ki bir ilçenin belediye başkanını tutuklarken hangi suçla tutuklandığını ve bu suç dolayısıyla hangi gerekçelerle delil karartılacağını, hangi delillerin toplanmadığını açıkça belirtilmesi, kaçma şüphesinin somut bir şekilde ortaya konulması gerekmektedir. Bu yönüyle mahkeme kararı delilden ve dosya gerçekliğinden uzaktır."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız