Yaşam

Diyanete tepki: Hala bizi dışlamaya devam ediyorlar

Alevi dernekleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son günlerde yaptığı açıklamalar üzerine Derince Esentepe Cemevi’nde bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı.

9 Ocak 2016 Saat: 16:30
Diyanete tepki: Hala bizi dışlamaya devam ediyorlar
Diyanete tepki: Hala bizi dışlamaya devam ediyorlar
Alevi dernekleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son günlerde yaptığı açıklamalar üzerine Derince Esentepe Cemevi’nde bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şube Başkanı Ali Ekber İncesu, Körfez Şube Başkanı Durmuş Yıldırım, Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, Derince İmam Hüseyin Cemevi Başkanı  Şerif Aslan, Darıca Cemevi Başkanı Şeref Aslan ve Cem Vakfı Gebze Şubesi Ulaştepe Cemevi Başkanı Teslim Yıldız’ın yer aldığı açıklamada Diyanet sert bir dille eleştirildi. 

93 YILDIR DIŞLANIYORUZ

Açıklamayı yapan Ali Ekber İncesu,hükümetin cemevlerine hukuki statü tanıma vaadine rağmen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, Cemevlerini camilerin alternatifi gibi gösterdiğine vurgu yaparak, “Alevilere alevilik öğreten çok görmezler gördük, herkes kendi işine baksın. 93 yıldır 120 bin kadrosunun içinde Alevi barındırmayan bir toplulukla kardeş yaşayan bir toplumuz” dedi. Alevilerin hoşgörünün kendisi olduğunu kaydeden İncesu, “Alevilere Alevilik öğretmeye çalışmasınlar. İsteyen Camisine, isteyen Cemevine, isteyen Kilisesine gitsin” dedi.

 BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Alevilerin kimseden maaş almadığını ve kimsenin güdümünde kalmadığını ifade eden İncesu, Diyanet İşleri Başkanına seslenerek, “Sen 2 ay maaş almasan görevini bile yapamazsın. Dünya alevileri iyi tanıyor. Alevi haram yiyenleri adam yerine bile koymaz, bırak evlenmeyi. Yıllardır bizim vergilerimizle maaş aldın. Önce bunun hesabını ver. Seni de fetvalarını da tanımıyoruz” dedi. Cemevlerinin helal lokma yeme yeri olduğunu kaydeden İncesu, “Başkalarına inancın öğretildiği yerdir Cemevi. Cemevlerine statüyü siz veremezsiniz. Bu anayasal bir haktır. ‘Cemevleri kırmızı çizgimizdir’ diyen Diyanet İşleri Başkanı şunu unutmasın, bugünlerde birlik beraberliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız