Güncel

Diyarbakır 3 No'lu Hapishanesi'nde işkenceyi duyuran tutsaklar sürgün edildi

İşkence haberleriyle gündemden düşmeyen Diyarbakır 3 No'lu T Tipi Hapishanesi'nde maruz kaldıkları sistematik işkenceyi duyuran tutsaklar farklı hapishanelere sürgün edildi. Aileler tutsaklardan haber alamadıklarını aktardı.

7 Mart 2022 Saat: 14:23
Diyarbakır 3 Nolu Hapishanesinde işkenceyi duyuran tutsaklar sürgün edildi
Diyarbakır 3 No'lu Hapishanesi'nde işkenceyi duyuran tutsaklar sürgün edildi

DİYARBAKIR


Diyarbakır 3 No'lu T Tipi Hapishanesi'nde soy isimleri gizli tutulan Cihan ve Uğur isimli gardiyanların başında bulunduğu işkenceci ekip tarafından sistematik işkenceye maruz kalan ve bunu duyuran tutsaklar farklı hapishanelere sürgün edildi. 

Ajansımıza ulaşan Abdülaziz Tektaş'ın ailesi şu bilgileri aktardı: "Abdülaziz Tektaş'ı Ardahan'a, Serxwebun Güzel'i Erzincan'a, Fırat Güzeli de Rize'ye sürgün ettiler. Diğer işkence gören tutsakları hangi illere sürgün ettiklerini bilmiyoruz. Cezaevini defalarca aradık ama bilgi vermediler."

NE OLMUŞTU?
3 Şubat 2022 günü Abdülaziz Tektaş ailesi aracılığıyla, Cihan ve Uğur isimli gardiyanların 31 Ocak günü koğuştaki tüm tutsaklara yönelik işkencesini ajansımıza aktarmıştı. Tutsaklardan Serxwebun ve Fırat Güzel'in annesi de ajansımıza ulaşarak işkencenin boyutunu anlatmıştı. Anne Güzel'in aktarımına göre, koğuştan sorgusuz sualsiz kardeşi Serxwebun'un götürülmesine karşı çıkan Fırat Güzel, Cihan ve Uğur isimli işkenceci gardiyanların saldırısına uğramış, koğuştaki diğer tutsaklar da Fırat Güzel'e siper olmuştu. Bunun üzerine koğuşa 50'ye yakın özel tim getirilmiş tutsaklar ters kelepçeli halde kamerasız alana götürülmüş, sistematik işkenceye uğramıştı. Hastaneye götürülen tutsaklar darp raporu aldıkları için "intikam amaçlı" tekrar işkenceye maruz kalmış, müdürün "revire götürmeyeceksiniz" talimatı üzerine de revire çıkarılmamışlardı. Daha sonra ise işkenceci ekibin tutsaklara kameraların olmadığı "Akvaryum" denilen alanda işkence uyguladığı ortaya çıkmıştı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız