Siyaset

Diyarbakır'da Emniyet'e bomba yüklü araçla saldırı

Diyarbakırın Çınar İlçesinde PKKliler bu gece İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Binanın girişinde bomba yüklü araç infilak ettirilirken, PKKliler ardından roketatar ve uzun

14 Ocak 2016 Saat: 06:08
Diyarbakır'da Emniyet'e bomba yüklü araçla saldırı
Diyarbakır'da Emniyet'e bomba yüklü araçla saldırı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'liler bu gece İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Binanın girişinde bomba yüklü araç infilak ettirilirken, PKK'liler ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Bomba yüklü aracın şiddetli patlamasında emniyet binasında yangın çıkarken, yanındaki lojmanlarda da büyük hasar meydana geldiği öğrenildi. Saldırıda 22 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıya emniyette bulunan polislerin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Çatışma sürerken, ilçeye Diyarbakır'dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bomba yüklü aracın patlatılması sonucu büyük hasarın meydana geldiği Emniyet binası ve lojmanlarda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Lojmanda bulunan emniyet personelinin eş ve çocuklarının da aralarında bulunduğu 22 yaralı, ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada Diyarbakır'dan takviye gönderilen asker ve polislerin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız