Siyaset

Diyarbakır'da zırhlı ambulans hizmete girdi

Diyarbakır'da özellikle çatışmaların yaşandığı bölgelerde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 1'i zırhlı 11 ambulans hizmete sokuldu.

25 Şubat 2016 Saat: 22:43
Diyarbakır'da zırhlı ambulans hizmete girdi
Diyarbakır'da zırhlı ambulans hizmete girdi

Diyarbakır'ın 2 Aralık'tan bu yana 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren ve PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlarınr sürdüğü Sur İlçesi'nde yaşanan çatışmalar sırasında yaralı ve hastaların alınmasında kullanılacak zırhlı ambulans bugün hizmete sokuldu. Camları kurşun geçirmez, 5.5 ton ağırlığında ve 450 bin TL'ye malolan ambulansla birlikte normal 10 ambulans daha hizmete alındı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü  Mehmet Sait Avar, "Bakanlığımız zırhlı ambulansımızı özellikle Sur İlçesi'ndeki  silahlı çatışmalardan dolayı ilimize gönderdi.  Zırhlı ambulans yaklaşık 5,5 ton ağırlığında ve her tarafı, camları dahi olmak üzere zırhla kaplanmış durumda. Bununla biz çatışma bölgesinde vaka alma hızımızı arttırmış olacağız. Bu zırhlı ambulans çatışmanın olduğu bölgede hastaları veya medikal tedavi görmesi gereken insanlarımızı alacak ve başka bir ambulansa nakledip, oradan da yerinde müdahale edip veya hastaneye gönderilecek" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız