Güncel

DKDER: Öğrencilerin direnişini destekliyoruz! Boğaziçi Rektörü demokratik şekilde belirlenmelidir!

Dostluk ve Kültür Deneği(DKDER), "Bilimsel, demokratik ve özerk üniversite anlayışından yanayız. Üniversiteler kendi yönetimlerini bileşenleri ile, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çalışanları ile birlikte kendileri özgürce seçmelidirler."

7 Ocak 2021 Saat: 13:19
DKDER: Öğrencilerin direnişini destekliyoruz! Boğaziçi Rektörü demokratik şekilde belirlenmelidir!
DKDER: Öğrencilerin direnişini destekliyoruz! Boğaziçi Rektörü demokratik şekilde belirlenmelidir!

Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Haklı olarak, Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri Cumhurbaşkanının onayı ile dışarıdan üniversitelerine rektör olarak atanan siyasi kimliği ile bağımsız olmadığı, olamayacağı daha başından belli olan eski AKP il başkan yardımcılığı, belediye başkan aday adaylığı ve AKP milletvekilliği aday adaylıklarında bulunmuş  Prof. Dr. Melih Bulu’yu kabul etmemektedirler. “1980’lerin askeri vesayet rejiminden” bu yana ilk defa üniversitelerine dışarıdan rektör ataması yapılması sıranın kendilerinde olduğunu görmelerini sağlamıştır.

1 Ocak 2021 gece yarısı bir kararnameyle 5 üniversiteye birden rektör atanması karşısında Boğaziçi üniversitesi öğretim üyeleri “Kabul Etmiyoruz, Vazgeçemiyoruz!” başlığı altında yaptığı açıklama ile bu anti demokratik uygulamayı reddederken 2012 de belirledikleri ilkelere sadık kalacaklarını tekrarlamışlardır.

Üniversiteler bilim üretim merkezleridir. Tüm bileşenleri ile kendi yönetim organlarını en demokratik biçimde kendilerinin seçme hakkı vardır ve bu hakka saygı duyulmalıdır.

Atama yöntemiyle demokratik hakları elinden alınan, siyasi tercihlerle bağımsızlığı yok edilen, çıkar kaygılarının öne çıkarıldığı Üniversitelerimiz üzerindeki bu ve bütün anti demokratik uygulamaları reddediyor, Boğaziçi üniversitesi öğretim üyelerini destekliyoruz.

Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER) olarak Boğaziçi üniversitesi öğretim üyelerinin haklı taleplerinin yanındayız, atama kararının iptal edilmesi ve rektörün üniversite bileşenlerince demokratik ortamda özgürce seçimle belirlenmesi talebini haklı, doğru buluyoruz destekliyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız