Güncel

DKDER yasaklar sonrası ilk kongresini yaptı: Daha etkin mücadele ve örgütlenme

Merkezi İstanbul’da olan Demokratik Kitle Örgütlerinden biri olan Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER) pandemi nedeniyle kongre yasakların kalkmasının ardından 13 mart’ta kongresini gerçekleştiren ilk derneklerden biri oldu.

14 Mart 2021 Saat: 16:06
DKDER yasaklar sonrası ilk kongresini yaptı: Daha etkin mücadele ve örgütlenme
DKDER yasaklar sonrası ilk kongresini yaptı: Daha etkin mücadele ve örgütlenme

Dostluk ve Kültür Derneği pandemi genelgesi uyarınca tedbirlerini alarak dernek binasında gerçekleştirdiği 1.Olagan kongresinde  03 haziran 2020 yılındaki kuruluşundan buyana etkinliklerini, örgütlenme çalışmalarını ve mücadelesini değerlendirerek, eksiklerini tesbit ederek özeleştirisini yaparak  yeni yol haritasını belirledi. Kongreye İstanbul ve  bir çok ili temsilen üyeler de katıldı.

Kolektif yönetim anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Dostluk ve Kültür Derneği yeni yönetim organlarını da demokratik bir şekilde belirledi.

DKDER Kolektif Yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER), 13 Mart 2021 tarihinde dernek merkezinde 1.olagan kongresini gerçekleştirdi.

Pandemi koşullarının kısıtlamaları ve verimsiz ortamında yapılan Kongremizde, 03 Haziran 2020 tarihinden bugüne yapılan çalışmalar ele alınırken, pandemi koşullarına rağmen mücadele alanında yürütülen mücadeleden örnekler sunuldu. Aynı zamanda eksiklerin ve yetersizliklerin eleştirisi ve özeleştirisinin de yapıldığı kongre,  demokratik bir tarzda, verimli ve coşkulu gerçekleşti.

Kolektif yönetim anlayışına uygun olarak çeşitli kurullarda, otuz üç üyenin (Yurtdışı Temsilciliği dahil) yürütmek üzere seçildiği kongrede, önümüzdeki dönem mücadele ve örgütlenme perspektifi de çizildi.

Kongremizin düzenlenmesinde emeği geçen,  bizzat katılan veya zoom üzerinden takip eden, mesajları ile destek veren üyelerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Daha etkin mücadele ve örgütlenme için daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız