Güncel

Doç. Dr. Fikret Başkaya gözaltına alındı...Tepki yağıyor

Akademisyen Yazar Doç. Dr. Fikret Başkaya, sabah 06.30'da Ankara'daki evinden gözaltına alındı.

27 Kasım 2017 Saat: 09:17
Doç. Dr. Fikret Başkaya gözaltına alındı...Tepki yağıyor
Doç. Dr. Fikret Başkaya gözaltına alındı...Tepki yağıyor

Akademisyen Yazar Doç. Dr. Fikret Başkaya, sabah 06.30'da Ankara'daki evinden gözaltına alındı. 

Fikret Başkaya’nın gözaltına alındığını Twitter hesabından duyuran CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Başkaya ile ilgili dava dosyasında gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle bilgi verilmediğini açıkladı.

Yarkadaş, Fikret Başkaya'nın evinde arama yapan polislerin, 'Paradigmanın İflası' adlı kitap ile evdeki cep telefonunu da tutanakla götürdüğünü, Başkaya'nın gözaltına alınmasına sebep olan dosya kapsamında 20 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğunun söylendiğini duyurdu.

Yarkadaş, "Dr. Başkaya'yı davet etseydiniz savcılığa gelirdi. Kendisiyle iki gün önce konuşmuştum. Eve polisin geldiğini söylemişti. Sonra şu oldu:  Bir polis Başkaya'nın evine geliyor. Başkaya misafirlikte olduğu İçin komşuya not bırakıyor. Başkaya bunun üzerine avukatını arıyor. Avukat, savcılığa gidip bilgi almaya çalışıyor. Bilgi verilmediği için Başkaya üç gündür evinde bekliyordu. Bu sabah ise gözaltına alındı. Fikret Başkaya, ülkemizin onurlu bir aydınıdır. Tüm hayatı çileyle geçmiş, yazdıkları yüzünden hapis yatmış bir bilim insanıdır. İki yıl önce by pass olan ve çok sayıda ilaç kullanan Başkaya'nın sağlık durumu gözönüne alınmalıdır." bilgisini paylaştı.

BAŞKAYA'NIN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

Fikret Başkaya'nın gözaltına alınması sosyal medyada tepki uyandırdı. Siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler, Başkaya'nın öğrencileri ve takipçilerinden yapılan kimi yorumlar şöyle:

İSMAİL SAYMAZ

Fikret Başkaya, katılın ya da karşı çıkın, görüşleriyle topluma katkı koyan bir düşünür. Fikret hocayı gözaltına almak, özgür düşünceyi gözaltına almaktır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız