Siyaset

Doğuş Üniversitesi, barış imzacısı Değirmencioğlu’nu görevinden uzaklaştırdı

Doğuş Üniversitesi, barış isteyen akademisyenlerden Prof. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu’nu Psikoloji Bölüm Başkanlığı görevinden uzaklaştırdı.

17 Şubat 2016 Saat: 00:24
Doğuş Üniversitesi, barış imzacısı Değirmencioğlu’nu görevinden uzaklaştırdı
Doğuş Üniversitesi, barış imzacısı Değirmencioğlu’nu görevinden uzaklaştırdı

Değirmencioğlu’na gönderilen Rektör Prof. Dr. Abdullah Diçkol imzalı 12 Şubat tarihli yazıda, şöyle denildi: “Bir grup akademisyen tarafından yayınlanan bildiriyi imzalamanız nedeniyle hakkınızda açılan disiplin soruşturması neticesinde; üniversitedeki idari görevlerinizden tedbiren geçici olarak uzaklaştırılmanız soruşturma komisyonunca önerilmiş olduğundan, Psikoloji Bölüm Başkanlığı’ndan tedbiren geçici olarak uzaklaştırılmış bulunduğunuzu bilgilerinize rica ederim.”

Gazetemize konuşan Serdar M. Değirmencioğlu görevden uzaklaştırma kararı ile ilgili şunları söyledi: “18 Ocak’ta açılan soruşturmanın sonucu olarak görevimden uzaklaştırıldım. Alınan karar ile ilgili ‘bir tedbbirdir deniliyor’, tedbir olmasını gerektirecek her hangi bir durum söz konusu değil. Aslında üniversite yönetimi hayata geçirmek istediği bazı planları bu soruşturma kisvesi altında gerçekleştirmeyi istiyor. Bundan sonraki adımlarının ne olduğun bekleyip görmek gerekecek.”

Değirmencioğlu 15 Eylül 2013'te başladığı işten 24 Ekim 2013'te çıkarılması sonucu açtığı işe iade davasını kazanmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız