Güncel

Dost Kart 5 bin öğrenciye ulaştı

Bornova Belediyesi’nin, üniversite öğrencilerine sosyal ve ekonomik olarak destek olmak için başlattığı Dost Kart Projesi büyümeye devam ediyor.

22 Mart 2016 Saat: 23:11
Dost Kart 5 bin öğrenciye ulaştı
Dost Kart 5 bin öğrenciye ulaştı


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın seçim öncesi açıkladığı proje öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor. Her geçen gün daha çok öğrenciyi kapsayan projeden yararlananların sayısı 5 bine ulaştı. 2 yıl önce İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ege Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen proje sayesinde öğrenciler esnaftan indirimli alışveriş yaparken Gençlik Merkezi’nin imkanlarında da ücretsiz yararlanıyor

Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Şifa Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Bornova’da öğrencilerin en büyük destekçisi Bornova Belediyesi oluyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın seçim öncesi açıkladığı ve göreve başlar başlamaz 2014’te Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ege Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirdiği projeden yararlanan öğrencilerin sayısı 5 bine ulaştı.

Kısa sürede hayata geçirilen Dost Kart uygulaması sayesinde gençler,  ‘Dostkart’ amblemi olan esnaftan indirimli alışveriş yapma imkanı bulurken, Bornova Belediyesi’nin hizmetlerinden de öncelikli olarak yararlanıyor. Ayrıca,  Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi’nde ücretsiz olarak sunulan yemek, çay, çamaşır yıkama, kütüphane gibi hizmetlerle hayatları kolaylaşıyor.

Bornova Belediyesi üniversitelerin kayıt dönemlerinde kampüslerde kurulan stantlarla öğrencileri Dost Kart hakkında bilgilendirerek kart sahibi olmalarını sağlıyor. Öğrenciler, belirli aralıklarla fakültelerde açılan başvuru masalarından ve Gençlik Merkezi’nden Dost Kart’larını edinebiliyorlar.

Gençlik Merkezinde Dost Kart sahibi öğrencilere her şey ücretsiz

Gençlik Merkezi’nde Dost Kart sahibi öğrencilere ücretsiz 3 çeşit öğlen yemeği ve  akşam çorbası veriliyor. Merkez içinde oluşturulan kütüphanede ders çalışma imkanı bulan gençler gün boyu çay, kahve ve meyve suyu ikramlarından ücretsiz yararlanıyor. Ayrıca merkez içinde gençler için tabu, scrable, jenga gibi zeka geliştirici oyunların yanı sıra bahçedeki masa tenisi ile satranç öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini de sağlıyor.

Esnafla İşbirliği

Dost Kart kullanan öğrenciler Bornova Belediyesi’nin anlaşma yaptığı 365 esnaftan indirimli alışveriş yapıyor. Yüzde 10’dan yüzde 50’ye kadar indirim yapan Dost Kart amblemli işletmeler, Belediye tarafından sürekli olarak kontrol ediliyor. Kurallara uymayanlar ise sistemden çıkarılıyor.

Dost Kart sahibi öğrenci sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "İlçemizde, geleceğimiz olan gençlerimize gerçek anlamda sahip çıkmak istiyoruz. Dost Kart Projesi'ni bu amaçla hayata geçirdik. Projenin başlangıcından bu yana Gençlik Merkezi'nden yararlanan öğrenci sayısı da arttı" dedi. Dost Kart’ın öğrencileri esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirme konusunda da bir işlevi olduğunu söyleyen Başkan Atila,  “Bir üniversite kenti olan Bornova’da öğrencilerin esnaf ve vatandaşla iyi ilişkiler içerisinde olması çok önemli. Dost Kart, bunun içinde öğrenciye olduğu kadar Bornova’ya da fayda sağladı” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız