Güncel

Dr. Saffet Murat Tura anlatıyor: Kaitalizm ve Arzu

Felsefi konularda son yıllarda gerçekleştirdiği söyleşiler ile önemli kültürel etkinliklere imza atan Felsefeciler Derneği İstanbul Şubesi, bu kez bir bilim insanını, Dr. Saffet Murat Tura'yı konuk ediyor.

23 Aralık 2019 Saat: 13:21
Dr. Saffet Murat Tura anlatıyor: Kaitalizm ve Arzu
Dr. Saffet Murat Tura anlatıyor: Kaitalizm ve Arzu

İSTANBUL/ŞİŞLİ

Felsefeciler Derneği İstanbul Şubesi, 25 Aralık Çarşamba günü, saat 19.00’da Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Dr. Saffet Murat Tura’yı konuk ediyor.

‘Kapitalizm ve Arzu’ konulu söyleşi’de Dr. Saffet Murat Tura’nın  anlatımlarının yanı sıra, izleyicilerin Kapitalizm arzularımızı kamçılayarak mı bize hükmediyor? Korkularımızın bu çıkmazdaki rolü nedir? Sahip olma arzusu ile kaybetme korkusu arasında özgürleşmemiz mümkün mü? gibi soruları ile söyleşinin ilgi çekmesi bekleniyor.

Dr. Saffet Murat Tura kimdir?

1955 doğumlu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdikten sonra İstanbul Tıp Fakültesi Fizyoloji ABD’da beyin fizyolojisi üzerine doktora çalışmalarına başladı. Bu alandaki çalışmalarını tamamlamadan aynı fakültenin Psikiyatri bölümüne geçti. 1986 yılında ‘Organ-dinamik Teorinin Epistemolojik Kritiği’ adlı teziyle psikiyatr oldu. Elektroansefalografi ve dinamik psikoterapi alanlarında özel eğitim gördü. Psikanaliz, nöro-bilim, zihin ve bilim felsefeleri alanlarında çalışmalar yaptı, eserler yayınladı. 1993 yılında İmago psikoterapi Merkezini kurdu. Çeşitli Üniversitelerde konuk öğretim üyesi olarak dersler verdi.

KİTAPLARI:

Freud’dan Lacan’a Psikanaliz. (1. Baskı: Ayrıntı Yay. 1989, 4. Baskı Kanat kitap 2010) Günümüzde Psikoterapi (1. Baskı: Metis 2000, 2. baskı Metis 2005) Şeyh ve Arzu (Metis 2002) Histerik Bilinç (Metis 2007) Madde ve Mana (Metis 2010)

KATKIDA BULUNDUĞU KİTAPLAR:

Kişilik ve Psikoterapi Yazıları (Alan Yay. 2000) Freud Konuşmaları (Y.K kültür Sanat y. 2006) BAZI ÖNEMLİ MAKALELERİ. Althusser ve Psikiyatri ( Toplum ve Bilim, sayı 14, 1981) Antipsikiyatri-Psikiyatri; Bilimlerin Simgesel Düzeni Üstüne, (Yazko felsef Yazıları 7. Kitap 1983) Dilsel Cemaat ve Evrensel Özne I-II (Defter, sayı 42-43, 2001) Savaş ve Aşırı Gerçekçilik (İktisat Dregisi, 436. Sayı 2003) Kartezyen İkiliği Aşmak (İmago Dergi, 2005) Nöro-Psikanaliz (İmago Dergi, 2005)

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız