Güncel

Dünya kadın konferansı Tunus’ta yapıldı

3.sü gerçekleşen Dünya Kadın Konferansı, Tunus’ta Arap Baharı’nın simgesi Devrim Meydanında yapılan yürüyüş ile başladı.

6 Eylül 2022 Saat: 08:36
Dünya kadın konferansı Tunus’ta yapıldı
Dünya kadın konferansı Tunus’ta yapıldı

Dünya Kadın Konferansının ilki 2011 yılında Venezuela’da gerçekleşirken, ikincisi ise 2016’da Nepal’de gerçekleşmişti.

Türkiye’den ve tüm dünyadan kadınların delege ve gözlemcilerle katılım sağladığı konferansın ilk günü, açılış konuşmaları ve müzik dinletisi ile devam etti. Türkiye’den Emekçi Kadınlar (EKA), TJA, Yeni Kadın Dünyası, Sinbo eylemcisi Dilbent Türker, SKM yürüyüşe katılanlar arasındaydı.

Kadınlar yürüyüş boyunca enternasyonal dayanışma ve mücadele sloganları attılar. Filistinli, Rojavalı ve Afgan kadınlarla dayanışma çağrıları yapıldı. Çok dilli ve renkli pankartlar alanda yerini alırken, kadınlar renkleri ve coşkusu ile dikkat çekti.

Açıklama yok.

Kadınlar yürüyüş sonrası La Cité de la Culture Merkezi’nde bir araya geldi. Konferans, hazırlık komitesinin ve konferansa ev sahipliği yapan Tunuslu Kadınların açılış konuşması ve selamlamaları ile devam etti. Konuşmalarda başta Tunus olmak üzere Filistin ve Kürdistanlı kadınların mücadelesine değinildi ve mücadeleleri selamlandı. Kapitalizmin artık dünya halkları ve kadınlara bir şey veremeyeceğini, kadınların kapitalizme mecbur olmadığını, insanca bir yaşamı mücadeleyle kazanılacağına değinildi. Kadınların yüzyıllardır kendilerini sömüren erkek egemen sisteme karşı gerçek kurtuluşun sosyalizm olduğu vurgusu yapıldı.

Konuşmaların ardından müzik dinletisiyle devam eden program halaylar ve danslarla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız