Güncel

Dünya satranç şampiyonundan Suudi Arabistan’a ret: ‘Kadın hakları kısıtlanıyor’

Dünya satranç şampiyonu Anna Muzychuk, kadın haklarının kısıtlandığı Suudi Arabistan’da düzenlenen turnuvaya katılmayacağını açıkladı.

28 Aralık 2017 Saat: 13:49
Dünya satranç şampiyonundan Suudi Arabistan’a ret: ‘Kadın hakları kısıtlanıyor’
Dünya satranç şampiyonundan Suudi Arabistan’a ret: ‘Kadın hakları kısıtlanıyor’

Dünya satranç şampiyonu Anna Muzychuk, kadın haklarının kısıtlandığı Suudi Arabistan’da düzenlenen turnuvaya katılmayacağını açıkladı. Muzychuk bu protestosu nedeniyle ünvanını kaybedebilirUkraynalı dünya satranç şampiyonu Anna Muzychuk, Suudi Arabistan’da düzenlenen turnuvayı ülkedeki kadın haklarının kısıtlılığını gerekçe göstererek katılmayacak.

Muzychuk, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, çarşaf giyerek ve sokaklarda erkek eşliğinde dolaşarak “başkalarının kurallarına göre oynama” niyetinde olmadığını ifade etti.Sputnik’te yer alan habere göre Muzychuk bu protestosuyla iki dalda dünya şampiyonluğu unvanını kaybedebilir.Muzıçuk “Tam bir yıl önce 2 unvan kazandım ve satranç dünyasının en mutlu insanıydım. Ama şimdi kendimi kötü hissediyorum. Kendi prensiplerimi savunma ve 5 gün sonra belki de bundan önceki 10 turnuvada kazandığımdan daha fazlasını kazanabileceğim yarışa katılmama niyetindeyim” diye yazdı.Anna’nın kız kardeşi Mariya da bu yıl aynı gerekçeyle İran’daki turnuvaya katılmayı reddetmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız