Güncel

Dünya Tabipler Birliği’nden çağrı: TTB Merkez Konsey üyeleri serbest bırakılsın

Dünya Tabipler Birliği, yaptığı yazılı açıklamayla gözaltına alınan TTB Merkez Konsey üyelerinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

30 Ocak 2018 Saat: 14:58
Dünya Tabipler Birliği’nden çağrı: TTB Merkez Konsey üyeleri serbest bırakılsın
Dünya Tabipler Birliği’nden çağrı: TTB Merkez Konsey üyeleri serbest bırakılsın

Açıklamada, "WMA, Türk meslektaşlarımızın savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu yönünde kamuoyuna yaptıkları açıklamayı tam olarak desteklemektedir. Doktorların ve ulusal tabip kuruluşlarının savaşın ve silahlı çatışmaların yol açacağı insani sonuçlar konusunda hükümetleri uyarma görevi WMA’nın açık politikasının bir parçasıdır” ifadelerine yer verildi.

Dünya Tabipler Birliği'nin de (WMA) aralarında olduğu sağlık meslek örgütleri Türk Tabipleri Birliği (TTB) yöneticilerinin gözaltına alınmalarına yaptıkları açıklamayla sert tepki gösterdi.

WMA Başkanı Dr. Yoshitake Yokokura, yaptığı sert açıklamada gözaltıları, fiziksel şiddet tehditlerini ve TTB hakkında yapılan suç duyurusunu şiddetle kınadı.

‘WMA, Türk meslektaşlarımızın savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu yönünde kamuoyuna yaptıkları açıklamayı tam olarak desteklemektedir. Doktorların ve ulusal tabip kuruluşlarının savaşın ve silahlı çatışmaların yol açacağı insani sonuçlar konusunda hükümetleri uyarma görevi WMA’nın açık politikasının bir parçasıdır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk Tabipleri Birliği’nin insan haklarını ve barışı destekleme görevi vardır; son gözaltılar ve suç duyurusu bu açıdan bizi derin kaygılara sürüklemiştir. Türkiye’nin 2003 yılında onaylamış bulunduğu Uluslararası Sivil ve Siyasal Haklar Sözleşmesi’nin 19’uncu maddesinde öngörülen ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız