Güncel

Durden Plastik işçileri kazanılmış haklarının gasbedilmesine karşı eylemde

Petrol-İş Gebze Şubesine bağlı, Durden fabrikasında işçiler, ikramiye ve sosyal hakların tam ödenmesi talebiyle eylemlere başladı.

8 Temmuz 2020 Saat: 09:01
Durden Plastik işçileri kazanılmış haklarının gasbedilmesine karşı eylemde
Durden Plastik işçileri kazanılmış haklarının gasbedilmesine karşı eylemde

Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan, Petrol-İş Gebze Şubesine bağlı, Durden fabrikasında işçiler eylemlere başladı. Pandemi fırsatçılığı yapıp sosyal haklarının gasbedildiğini ifade eden işçiler, haklarını alana kadar mücadeleyi devam ettireceklerini açıkladı.

İkramiye bayram ücreti ve diğer sosyal haklar ile ilgili olarak işveren tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden işçiler, “Her sorduğumuzda ikramiye ve bayram ücretinin ödeneceğini bizlere söyleyen işveren, bu sözü yerine getirmeyip sadece hak edişi vereceğini beyan etti. Biz de bu konularla alakalı fabrikada bulunan arkadaşlarımıza sırasıyla 3 vardiyada durumu anlattık ve eylem kararı aldık ve gerçekleştirdik” dedi.

Durden işçileri, “Sorunumuz; işveren bize hiç bir şekilde kesinti olmayacağını söylediği için bizlerde buna göre ikramiyeye güvenerek mali bütçe planlarımızı yaptık. Pandemi sürecini fırsat bilip verilen sözlerin tutulmaması durumunda tepki ve eylemlerimizi devam ettireceğiz” dedi. Durden işçileri taleplerini ise, “İkramiye ve sosyal hakların tam ödenmesi” olarak açıkladı.

Petrol-İş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek ise, "Şube olarak üyelerimizin her zaman yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Üyelerimize verilen sözler, üyelerimizin talepleri sözleşme ile güvence altına alınmıştır. Bugün işçi arkadaşlarımız en meşru haklarını savunmaktadır. Pandemi süreci bu duruma gölge düşürmemelidir. Tersine işçi ve emekçilerin bu süreçte harcama ve masraflarının arttığı da görülmelidir. Üyelerimize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz " dedi.

Kaynak: Evrensel

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız