Güncel

Düş Yolcuları Adalet Plaketleri Töreni yasaklandı

Suruç katliamının 5. yılında gerçekleştireceği "Düş Yolcuları Adalet Plaketleri" töreni Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

8 Ağustos 2020 Saat: 11:19
Düş Yolcuları Adalet Plaketleri Töreni yasaklandı
Düş Yolcuları Adalet Plaketleri Töreni yasaklandı

Adalet arayışlarının engellenemeyeceğini belirten Suruç Aileleri İnisiyatifi, "Yasak kararı meşru değildir" dedi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamının 5. yılında gerçekleştireceği "Düş Yolcuları Adalet Plaketleri" töreni Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Taksim Hill Otel'de bugün saat 18.00'da gerçekleştirilecek törenin yasaklanmasına ilişkin açıklama yapan Suruç Aileleri İnisiyatifi, "Yasaklanan adalet arayışımız. Yasaklanan katliamların mağdurları" dedi.

Yazılı yapılan açıklamada şunlar belirtildi:
"Türkiye tarihinde katliamlar yok diyenler, Galatasaray'a, Suruç anmalarına saldıranlar, adalet arayan avukatları hizaya getirmeye, davaları sessizlikle geçiştirmeye çalışanlar hafızamızı silerek bu yalana icazet etmemizi bekliyor. O halde bir kez daha söyleyelim; Suruç'ta 33 insanımız göz göre göre katledildi. Ankara'da önlem alınmadı, Antep katliamı hakkında takipsizlik kararı verildi. Sivas aileleri, Cumartesi Anneleri, Gezi aileleri, Roboski aileleri hala adalet arıyor.

"Kadın cinayetleri durmuyor, LGBTİ+'lara nefret söylemi sürüyor. İşte bu yüzden susmuyoruz. Bu yüzden adalet aramaktan vazgeçmiyoruz! Yasak kararı meşru değildir. Adalet mücadelesi yasak ve baskı ile engellenemez."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız